Hlavní obsah

Cachová si chce užít atmosféru. Po vítězství na Kladně hlásí dobrou formu

Londýn

Ve vícebojařské špičce se pohybuje už od dorosteneckých let, kdy se stala světovou šampiónkou. I vinou různých zranění se ale sedmadvacetiletá Kateřina Cachová o řadu vrcholných akcí připravila, a tak je pro ni Londýn teprve druhým mistrovstvím světa mezi dospělými.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Kateřina Cachová během odletu atletické výpravy na MS do Londýna.

Článek

Olympiádu v Londýně sledovala před pěti lety z tribuny jako fanoušek, a tak se po ploše stánku s názvem London Stadium, který fotbalisté West Hamu „půjčili“ atletům pro mistrovství světa, rozhlížela s úžasem. „Nádherné. Jsem ráda, že tu budu dva dny závodit,“ dívala se po ochozech, které od prvního dne šampionátu plní 60 000 diváků.

„Chci si to užít víc než předchozí roky, kdy jsem se soustředila jen na výkon a ne na atmosféru. Ani si nepamatuju, kde bylo kolik fanoušků. Říkala jsem si, že teď nebudu zaměřená tolik na sebe a trošku se pokochám,“ plánuje opustit pomyslný tunel, kterým se koncentruje jen na nadcházející disciplíny.

„To je můj styl soustředění, že moc nevím o okolí,“ přikyvuje Cachová, která se do víkendového sedmiboje pustí spolu se svou spolubydlící na pokoji Eliškou Klučinovou.

Program rekordům nenahrává

Rozhodně ale nemá v plánu upřednostnit kochání se atmosférou před výkonem, formu má i dle vítězství na kladenském TNT Express mítinku v osobním rekordu 6337 bodů životní. Je v jejích silách i útok na Klučinové národní rekord 6460 bodů?

„V Kladně vyhovuje časový pořád vícebojařům víc,“ připomíná, že v Londýně ji v sobotu čeká první disciplína v deset dopoledne místního času a poslední v devět večer. „Je to roztažené, člověk je po celém dni unavený, ale je to tak nastavené na každém mistrovství světa,“ dodává smířeně.

Reklama

Související témata: