Hlavní obsah

Ošklivý a nepovedený hod, lamentovala Špotáková. I s ním je však ve finále

Londýn

Naplánovaný měla dokonalý kvalifikační scénář. Přijít, hodit prvním pokusem limit 63,5 metru a jít zpátky na hotel. Ideálně se ho oštěpařské světové rekordmance Barboře Špotákové realizovat nepovedlo, v sektoru se musela zdržet dva hody, ale výkonem 64,31 m hladce prošla do úterního večerního finále (od 20:20 SELČ).

Foto: Matt Dunham, ČTK/AP

Barbora Špotáková v kvalifikaci oštěpařek.

Článek

„Nakonec to bylo poměrně složité, necítila jsem se dneska tak dobře, jak předchozí dny,“ přiznávala dvojnásobná olympijská vítězka. „Při prvním pokusu mě nechtěli pustit na plochu, pak mě zase honili, takže jsem neměla ten svůj klid, bylo to nepříjemné,“ popisovala první hod, který doletěl čtyři centimetry za 59 metrů.

Číňanka zahrozila

Následovalo tak další čekání na druhou sérii. „Byl to hodně nepovedený a ošklivý pokus, řekla bych takový prasehod,“ pousmála se. „Vůbec to nebylo trefené, oštěp se strašně třepal, ale jsem ráda, že letěl. Jak jsem do toho dala ránu, cítila jsem pak patu i koleno, tak se musím dát dohromady,“ plánovala Špotáková, která před měsícem v Londýně na Diamantové lize vyhrála výkonem 68,26 m.

Očekáváná hlavní rivalka Chorvatka Sara Kolaková je rovněž ve finále, ale musela absolvovat tři pokusy a limit nehodila. Do boje o zlato se naopak přihlásily nové adeptky. Číňanka Chuej-Chuej se blýskla asijským rekordem 67,59 m, za 65 metrů hodily i Slovinka Martina Ratejová a Němka Kathrina Molitorová. „Podmínky nebyly špatné, ale finále bude úplně jiný závod. Hlavně má hodně pršet,“ ví světová rekordmanka.

Získá Barbora Špotáková na MS v Londýně medaili?
Ano
84,9 %
Ne
15,1 %
Celkem hlasovalo 8156 čtenářů.

Reklama

Související témata: