Hlavní obsah

Špotákové triumf ji nabil energií. Pozlatí Hejnová pokoj šampiónek?

Londýn

Přišla na plochu Londýnského stadiónu zrovna, když se její kamarádka a spolubydlící Barbora Špotáková stala mistryní světa. Napodobí ji Zuzana Hejnová? Podle projevu i výkonu v semifinále čtvrtky překážek to rozhodně není nereálné. Dvojnásobná mistryně světa byla v čase 54,59 s ze všech nejrychlejší, finále ji čeká ve čtvrtek ve 22.35 SELČ.

Foto: David J. Phillip, ČTK/AP

Zuzana Hejnová v semifinále, vlevo Američanka Kori Carterová.

Článek
Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Hodnocení zlaté Barbory Špotákové

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Triumf Barbory Špotákové na MS v Londýně

Registrovala jste, jak si Špotáková ve finále vede?

Samozřejmě jsem to vnímala, na ploše jsem viděla Báry poslední pokus už jako mistryně světa. Mám hroznou radost, že se jí to povedlo, samozřejmě mi to dodalo energii. Pak jsme si plácly, zařvaly jsme si spolu. Věřím, že bude ve finále úspěšný celý náš pokoj.

Cítila jste se v průběhu semifinále stejně suverénně jako to vypadalo?

Cítila jsem se mnohem líp než při rozběhu, už na rozcvičováku. Jen byla hrozná zima, ale to jsme měly všechny stejné. Já si vzala hřejivou emulzi, abych se trošku zahřála, ale běželo se mi líp a věřím, že jsem nějaké síly i pošetřila.

Po rozběhu jste plánovala, že budete jako černý kůň útočit zezadu. Zdá se, že se vaše pozice mění…

Teď už bych mohla útočit i zepředu, což je samozřejmě lepší pozice. A jak jsem viděla, nikdo tu není úplně suverénní. Myslím, že zase můžu bojovat o zlato.

To je posun, ještě před šampionátem jste říkala, že vám udělá radost každá medaile.

Medaile je hlavní cíl. Když to vyjde na zlato, samozřejmě bude skvělé získat třetí titul. Ale bude to strašně těžké. Záleží, jak se kdo vyspí, ale myslím, že jsem na tom dobře, jak psychicky, tak fyzicky. Udělám pro to všechno. Přece jen, zlato je zlato.

Žádná ze soupeřek se zatím nepředvedla v úplně oslnivé formě.

Co jsem viděla z ostatních semifinále, ani Muhammadová nebyla moc suverénní. Pořád ji beru jako hlavní soupeřku, ale myslím, že to bude hodně vyrovnané, podobně jako předloni v Pekingu. Ale vím, že o vítězství můžu bojovat.

Před finále je na programu jeden den volna, jak se budete na boj o medaile chystat?

Budu zase co nejvíc odpočívat, šetřit energii a vůbec s ní neplýtvat. Maličko si půjdu zaklusat, dám si nějaké rovinky, abych úplně celý den neležela. Ale radši budu pospávat, tím doplním nejvíc energie.

Reklama

Související témata: