Hlavní obsah

Hejnová poběží o zlatý hattrick! Zuzce věřím, říká trenérka

Londýn

Její spolubydlící v hotelu Grange Tower Bridge už zlatou medaili má. „Tak snad bude úspěšný celý náš pokoj,“ doufá Zuzana Hejnová v napodobení své kamarádky Barbory Špotákové. Ve čtvrtek ve 22.35 zaklekne na londýnském Olympijském stadiónu do páté dráhy a bude usilovat o třetí světové zlato v řadě. To se dosud žádné překážkářce nepovedlo.

Foto: Lucy Nicholson, Reuters

Překážkářka Zuzana Hejnová se raduje z postupu do finále.

Článek

Barbora Špotáková bude fandit Zuzaně Hejnové raději na dálku

Podobně jako před dvěma lety v Pekingu nabírá Hejnová s každým během na sebevědomí. Po rozběhu mluvila o útoku ze zadních pozic, po semifinále připustila, že by mohla útočit i zepředu. „Nikdo tu není suverénní,“ stačila si všimnout při pohledu na soupeřky. „Zase můžu bojovat o zlato,“ ověřila si.

Největší soupeřky Zuzany Hejnové
Dalilah Muhammadová (USA)
4. dráha27 letletos: 52,64 s
Letos nejrychlejší žena, oslnila na domácím šampionátu v Sacramentu. Před čtyřmi lety byla v Moskvě druhá za Hejnovou, v Riu už dosáhla na olympijské zlato.
Ristananna Traceyová (Jam.)
7. dráha25 letletos: 54,49 s
V semifinále byla druhá nejrychlejší za Hejnovou a bude chtít vylepšit své páté místo z Ria. Na mistrovství světa poběží finále poprvé.
Kori Carterová (USA)
9. dráha25 letletos: 52,96 s
Po třech slabších sezónách se vrátila do formy. Patří jí letos nejlepší čas mimo superzávod na americkém šampionátu, v Monaku běžela 53,36 s.

Soupeřky ale Hejnová nemíní podcenit, také s trenérkou Danou Jandovou do pozdního úterního večera rozebíraly semifinálové běhy. „Jsou tam dvě výborné Američanky a pak šest vyrovnaných holek ve třech desetinách,“ vypozorovala trenérka. Pokud by Američanky zopakovaly výjimečné výkony z domácího šampionátu, těžko by Hejnová hledala odpověď.

„Bude to podobně vyrovnané jako v Pekingu. Jako hlavní soupeřku beru pořád Muhammadovou, ale taky mi nepřišla suverénní,“ očekává Hejnová. „Už běžela hodně na knop. Rozbíhá to rychle, ale ke konci už to tak veselé není,“ postřehla i trenérka.

„Já věřím Zuzce, že ten konec má vyběhaný, nastoupí v pohodě bez nervozity a nezkazí žádnou překážku,“ říká Jandová, která se ujala tréninku české rekordmanky teprve letos v květnu. Teď je čeká vrcholný závod jejich obnovené spolupráce.

„Pokud bude chladno jako poslední dva dny, myslím, že zlato bude za čas pod 54 sekund,“ čeká Jandová. Tak rychle běžela Hejnová naposledy loni v Riu, kde skončila čtvrtá. „Ale teď je toho času určitě schopná. A kdyby to stačilo, tak super,“ usmívá se trenérka.

Jak dopadne Zuzana Hejnová ve finále závodu na 400 m překážek?
Stane se potřetí mistryní světa
78,3 %
Vybojuje stříbro
9,1 %
Získá bronz
5,8 %
Skončí bez medaile
6,8 %
Celkem hlasovalo 7576 čtenářů.

Reklama

Související témata: