Hlavní obsah

Špotákové punkové oslavy! Jásot v náručí přítele i hymna v hospodě

Londýn

Probudila se kolem desáté hodiny, pohlédla z okna na neustávající provazce deště a ulevila si: „Ještě, že nezávodím dnes.“ Barbora Špotáková za sebou měla večer, který se jí nesmazatelně vryl do paměti.

Foto: Ivana Roháčková

Barbora Špotáková se zlatou medaili na svém oblíbeném Londýnském stadiónu.

Článek
Fotogalerie
Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Triumf Barbory Špotákové na MS v Londýně

Nejbouřlivější oslavy proběhly už na ploše, když skočila do náruče příteli Lukášovi. „Bála jsem se, že spadnu, asi to bylo nebezpečný, přece jen nejsem žádná baletka. Ale Lukášovi věřím, je hasič záchranář, tak snad ví, co dělá,“ vykládala zvesela.

Po kolečku vyhlášení, rozhovorů a dopingové zkoušce vyrazila do předem rezervované hospůdky nedaleko hotelu, kde slavila s přítelem a skupinkou zhruba patnácti kamarádů. „Paráda! Sdílená radost je mnohem lepší,“ vykládala dvojnásobná mistryně světa.

Kouči Rudolfu Černému přichystali „hospodský ceremoniál“, při němž mu zazpívali hymnu a Špotáková pověsila na krk trenérskou medaili. A pak se až do zavíračky v půl jedné vzpomínalo.

Deset let se Třemi sestrami

Třeba na to, jak po předchozím světovém zlatu v Ósace 2007 hrály na oslavě Tři sestry a když si o tom přečetl v novinách jejich manažer, pozval Špotákovou na křest desky a vzniklo přátelství mezi oštěpařkou a Třemi sestrami.

Na londýnské oslavě zněla spíše skupina Cock Sparrer. „Britští pankáči, už hodně staří. Byli teď v Táboře na festivalu, ale já závodila v Lausanne, tak jsme si je pouštěli tady,“ líčila Špotáková, jejíž kamarádi mají k punku blízko. „Takže se tu cítili jako ryba ve vodě,“ ujišťovala šampiónka.

S oslavami plánuje pokračovat i po čtvrtečním návratu domů. „To se oslavit musí, tohle se stává jednou… za deset let,“ usmívala se.

Reklama

Související témata: