Hlavní obsah

Koulař Walsh získal na MS zlato i s trhlinou v tříslech

Wellington

Novozélandský koulař Tomas Walsh získal na mistrovství světa v Londýně zlato, i když se potýkal s bolestivým zraněním třísel. Navzdory tomu chce závodit i ve zbylé části sezony, třebaže připustil, že některé plánované mítinky bude muset vynechat.

Foto: Kai Pfaffenbach, Reuters

Koulař Tomas Walsh prožívá zlatou radost.

Článek

Walsh se v Londýně zranil na posledním tréninku před kvalifikací. Tu nicméně vyhrál ve svém letošním maximu 22,14 metru a jako jediný pak překonal hranici 22 metrů i v nedělním finále (22,03). Zlato na MS získal jako první muž z Nového Zélandu v historii.

"V tříslech mám sedmicentimetrovou trhlinu. Budu si muset dát nějaký čas pauzu," citovala pětadvacetiletého atleta agentura Reuters. Soutěžní přestávku si ale nepředstavuje nijak dlouhou. "Na Diamantovou ligu v Birminghamu (20. srpna) to ještě moc nevidím, ale v Záhřebu a ve finále v Bruselu závodit určitě budu," řekl Walsh k mítinkům, které jsou na programu 29. srpna a 1. září.

Bronzový olympijský medailista z Ria bez okolků přiznal, že velkou motivací k rychlému návratu je i prémie 50 000 dolarů pro celkového vítěze Diamantové ligy. Za titul z MS přitom získal 60 tisíc. "Jasně, podporují mě vláda i novozélandský svaz, ale celý tenhle atletický byznys něco stojí. Takže každé peníze navíc se fakt hodí, zas tak často je nevyhrajete," dodal.

Reklama

Související témata: