Hlavní obsah

Nechala jsem se unést, přiznala Hejnová. A bývalý kouč opět útočil

Londýn

Chtěla zlato, kterým by nad překážkami zkompletovala unikátní zlatý hattrick ze světových šampionátů. Jenže chtěla až moc. Zběsilé tempo, které nasadila v úvodu finále, Zuzaně Hejnové vzalo síly na tradiční mocný finiš a na stupních vítězů místo pro ni místo nebylo.

Foto: David J. Phillip, ČTK/AP

Zuzana Hejnová skončila na MS v Londýně čtvrtá.

Článek
Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Zuzana Hejnová a její neúspěšný pokus o zlatý hattrick

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Zuzana Hejnová byla po finále běhu na 400 metrů překážek na MS v Londýně hodně zklamaná.

„Jak jsem se cítila dobře, běžela jsem na zlato, což byla chyba. Měla jsem to rozběhnout líp a běžet si pro jakoukoliv medaili. Mohla jsem ji mít, ale nechala jsem se unést,“ věděla s denním odstupem čtvrtá žena čtvrtečního finále.

Podle trenérky Dany Jandové by její tempo z úvodu závodu odpovídalo výkonu pod 53 sekund. V cíli ale česká rekordmanka byla v čase 54,20. „Když to rozkulíte, pak už nezpomalíte, jen se snažíte držet tempo. Věděla jsem od třetí překážky, že Zuzka už ten konec nebude mít stupňovaný,“ hlásila trenérka, která se přípravy Hejnové ujala teprve 18. května.

Předchozí německý kouč Falk Balzer si opět neodpustil jeden ze svých jízlivých útoků na Twitteru. „Vítej na zemi, Zuzano. Kde je tvá rychlost, technika a síla z halové sezóny? Teď nemáš nic. Dobrá práce DJ (Dano Jandová) a HF (Heleno Fuchsová).“

Dvojnásobná mistryně světa má ale jasno, že návrat k trenérce z mládí byl tím nejlepším, co mohla udělat. „Dana udělala za ty necelé tři měsíce v podstatě zázrak. Kdybychom měly ještě čtyři týdny navíc, stačilo by to,“ je přesvědčena Hejnová. „Ale teď jsem prostě neměla natrénováno, abych vydržela ten rychlý začátek až do konce,“ tvrdí.

Také si po londýnském finále plácly na pokračování spolupráce. „Dana mi řekla, že si mě nechá,“ usmívá se překážkářka. „Protože použila zbraň a brečela,“ mrká na ni Jandová, která se ještě musí dohodnout na Českém atletickém svazu, kde je vedena jako vedoucí trenérka překážek u mládeže.

„Řekli nám, že se to úplně neshoduje s tím, že by vedla mě jako dospělou reprezentantku. Ale já stejně k nikomu jinému nepůjdu,“ má jasno třicetiletá Hejnová, která by příští rok ráda poprvé získala medaili i na mistrovství Evropy. Nejlépe zlatou.

Reklama