Hlavní obsah

Hrubá má skalp olympijské vítězky. Mohla by být má matka, vtipkovala

Londýn

Skalp olympijské vítězky už jí nikdo nevezme. Devatenáctiletá výškařka Michela Hrubá skončila ve finále mistrovství světa předposlední s výkonem 192 cm a za sebou nechala nestárnoucí Španělku Ruth Beitiaovou.

Foto: Matt Dunham, ČTK/AP

Výškařka Michaela Hrubá při finále MS v Londýně.

Článek
Fotogalerie
Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Oštěp na MS

„Když si vezmu, že by mohla být moje mamka, je to vtipné. Ale zároveň je úžasné, že v tolika letech je ve finále mistrovství světa,“ uznale říkala juniorská mistryně Evropy i světa. Kdyby vydržela skákat stejně dlouho, má před sebou ještě devět mistrovství světa. „To je krásná představa, tak doufám, že to bude jednou pravda,“ zasnila se.

Hrubá po kvalifikace prohlásila, že spokojená bude, když ve finále neskončí poslední. „Takže jsem to trochu přivolala,“ usmívala se svěřenkyně Michala Pogányho, který inicioval snížení základní výšky. Původně měla být 188 cm, po žádosti české výpravy se začínalo už na 184 cm.

Má vše před sebou

„Bylo to mé první finále na světě mezi seniory, tak mi to chtěl trochu ulehčit, přece jen není zvykem mít základ tak vysoko. Mně by to tolik nevadilo, ale prý i německá federace byla ráda že to schválili,“ líčila nejmladší z finalistek, která zatnutou pěstí oslavila zdolaných 192 cm na třetí pokus a pak se marně pokoušela o vyrovnání svého osobního rekordu 195 cm.

„Běželo mi hlavou, že kdybych skočila, budu v první desítce. Ale i jedenácté místo je úspěch na to, kolik mi je a všechno mám snad před sebou,“ zhodnotila.

Reklama