Hlavní obsah

I Muhammad Ali poslední zápas prohrál. Bolt nevydařené rozlučky nelitoval

Londýn

S olympijskými hrami se loučil jako dominantní šampión, se světovými šampionáty jako poražená a zraněná legenda. Nebylo divu, že jedna z prvních otázek, která na jamajského sprintera Usaina Bolta přiletěla po jeho londýnském sbohem atletice, zněla: „Nelitujete, že jste neodešel jako vítěz už vloni po Riu?“

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Trpké loučení Usaina BoltaVideo: sntv

 
Článek

Majitel osmi olympijských a jedenácti světových zlatých medailí jen zakroutil hlavou. „Kdepak. Fanoušci mě chtěli vidět závodit ještě jeden rok. A stálo to za to,“ nelitoval nevydařené atletické rozlučky. „Jeden šampionát nezmění, co jsem dokázal,“ věděl Bolt, jenž v Londýně doběhl třetí na stovce a sprinterskou štafetu kvůli zranění nedokončil.

Jamajka v problémech

„Po stovce za mnou někdo přišel a říkal mi, ať jsem v klidu, že Muhammed Ali také prohrál svůj poslední zápas,“ připomněl porážku boxerské legendy s Trevorem Berbickem. Právě k Alimu byl Bolt pro přínos pro svůj sport přirovnáván.

Těžké časy teď ale čekají jamajskou atletiku, která v Londýně prožila těžký sešup. Předloni v Pekingu získala 12 medailí, z toho sedm zlatých, letos má čtyři medaile a jediného mistra světa… „Na Jamajce máme spoustu talentů, byť ne všichni opravdu chtějí být nejlepší. Ale když budou tvrdě dřít, Jamajka bude v klidu,“ nemá Bolt obavy.

Reklama