Hlavní obsah

IAAF zamítla Fredericksovo odvolání proti suspendaci za korupci

Berlín

Disciplinární komise Mezinárodní atletické federace potvrdila trest pro bývalého namibijského sprintera a člena vedení IAAF Frankieho Frederickse. Ten byl v červenci dočasně suspendován kvůli podezření z korupce při volbě pořadatele olympijských her v roce 2016, kterou vyhrálo Rio de Janeiro. Jeho odvolání proti zákazu činnosti komise zamítla.

Foto: Ivan Sekretarev, ČTK/AP

Disciplinární komise Mezinárodní atletické federace potvrdila trest pro bývalého namibijského sprintera a člena vedení IAAF Frankieho Frederickse.

Článek

Několikanásobný medailista z OH a MS Fredericks podle listu Le Monde inkasoval peníze od Papy Massaty Diacka, který byl loni kvůli korupci potrestán doživotním zákazem působení v atletice. Devětačtyřicetiletý bývalý atlet ale tvrdí, že 300 000 dolarů, které dostala s ním spojovaná firma, bylo určeno na propagaci atletiky v Africe v letech 2007-2011.

Devětačtyřicetiletý Fredericks se už kvůli podezření vzdal několika funkcí. Začátkem března odstoupil z komise Mezinárodního olympijského výboru hodnotící uchazeče o pořadatelství olympijských her v roce 2024 i z komise IAAF vyšetřující ruský doping.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články