Hlavní obsah

Německý koulař Storl ukončil spolupráci s trenérem Langem

Dvojnásobný mistr světa ve vrhu koulí David Storl ukončil dlouholetou spolupráci s trenérem Svenem Langem. Německý rival českého rekordmana Tomáše Staňka skončil na nedávném mistrovství světa v Londýně až desátý, od svého kroku si slibuje nový impulz.

Foto: Jan Handrejch, Právo

David Storl na archivním snímku z atletického závodu Zlatá tretra

Článek

Storlův odchod od kouče, který ho dovedl také ke stříbrným medailím na OH 2012 a MS 2015, potvrdil agentuře DPA německý atletický svaz. V současné době se jedná o tom, kdo bude novým Storlovým trenérem. "Chci jít novou cestou, získat nový impulz, protože chci znovu stát na stupních vítězů na olympiádě nebo na mistrovství světa," uvedl Storl.

Letos získal bronz na halovém mistrovství Evropy, ale na světovém šampionátu pod širým nebem nepostoupil do užšího finále. Jeho rozhodnutí ale prý nebylo ovlivněno jen neúspěchem na MS. "Už jsem o tom přemýšlel dva roky," poznamenal koulař.

Kouč Lang však po rozchodu neskrýval zklamání. "Ale když už tam chybí důvěra a upřímnost, není konstruktivní spolupráce možná. Pak je nejlepší řešení se rozejít," doplnil.

Reklama