Hlavní obsah

Výškař Bába začne po zranění závodit v Eberstadtu

PRAHA

Necelý týden po mistrovství Evropy znovu obuje závodní tretry výškař Jaroslav Bába. Jednadvacetiletý český rekordman se nedostal po zranění kotníku včas do formy, aby se mohl kvalifikovat na evropský šampionát v Göteborgu, ale letní sezonu úplně nevynechá. Závodit by měl poprvé v pátek 18. srpna v německém Eberstadtu.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Jaroslav Bába

Článek

"Teď už je to definitivní a oficiální, Jarda (Bába) bude skákat v Eberstadtu," řekl v pátek novinářům Jan Janků na tiskové konferenci agentury Sport Marketing Agency (SMA), která se stará o bronzového olympijského medailistu z Atén. Dále by měl Bába startovat 27. srpna v Banské Bystrici, o dva dny později v Dubnici nad Váhom a také v lize. "Konec letní sezóny má na rozeskákání před zimou," uvedl Janků.

Ještě začátkem července si Bába myslel, že stihne splnit limit na Göteborg, kde chtěl bojovat o medaili, ale na plánované mítinky do Stockholmu a Londýna ani neodjel. "Mysleli jsem si, že zapojení do skákání půjde rychleji, ale tělo si po dlouhé pauze pomaleji zvykalo," uvedl Janků, podle kterého je Bábův operovaný kotník v pořádku.

Bába si zranil levý kotník začátku února v německém Weinheimu a při operaci mu lékaři šrouby zpevnili zpřetrhané vazy v odrazové noze.

Reklama