Hlavní obsah

Bolt bude zase závodit! Mistr světa Gatlin věří v návrat jamajského rekordmana

Londýn

Mistr světa na stovce Justin Gatlin věří v návrat jamajského světového rekordmana Usaina Bolta, který ukončil kariéru po mistrovství světa v Londýně. Američan si myslí, že osminásobného olympijského šampiona zlákají hry v Tokiu v roce 2020. Jednatřicetiletý Bolt byl v Londýně bronzový na stovce a pak kvůli svalovému zranění nedoběhl do cíle štafety.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Sprinter Justin Gatlin

Článek

Legendární sprinter si sportovního důchodu užívá. Radil australským kriketistům, jak mají zvýšit svoji výbušnost, a sám se připravuje na zkoušku ve fotbalové Borussii Dortmund. Jeho dlouholetý rival Gatlin ale věří, že se Bolt za rok nebo dva vrátí.

"Pokud miluje atletiku, tak pro něj bude těžké zůstat stranou. A když se na to podíváme z tohoto pohledu, tak si myslím, že miluje dráhu. Hodně," uvedl Gatlin na webu britského listu Sportsmail.

Čím dál víc je přesvědčený, že Bolt ve sportovním důchodu nevydrží. "Je to především velký závodník. Je rád, když může stát na startovní čáře, a miluje vítězství. Když o tom tak přemýšlím, tak si myslím, že by mohl běžet v roce 2020," doplnil pětatřicetiletý Američan.

Kvůli dopingové minulosti je Gatlin považován za "zlého muže" sprintu, jeho souboje s Boltem byly vnímány jako boj dobra a zla. Na mistrovství světa v Londýně, kde triumfoval, na něj fanoušci bučeli. Gatlin nyní svou přípravu směřuje k mistrovství světa 2019 v Dauhá. Pak se rozhodne, zda bude pokračovat až do olympiády. V době her v Tokiu mu bude 38 let.

Reklama