Hlavní obsah

Tretra se připomíná první hvězdou. Přijede mistr světa Walsh

Ostrava

Pořadatelé atletické Zlaté tretry Ostrava (13. června 2018) představili půl roku před mítinkem první zahraniční hvězdu. Svou účast potvrdil úřadující mistr světa a rekordman Oceánie (22,21 metrů) ve vrhu koulí Tom Walsh z Nového Zélandu.

Foto: Profimedia.cz

Mistr světa ve vrhu koulí Tom Walsh.

Článek

„Vrh koulí bude tentokrát součástí hlavního programu Zlaté tretry přímo na Městském stadiónu a v atraktivním čase. Rekord mítinku 21,77 metrů, který od roku 2007 drží Američan Reese Hoffa, je v ohrožení i proto, že v Ostravě nebude chybět čtvrtý nejlepší koulař z posledního mistrovství světa Tomáš Staněk. Český rekordman už dvakrát překonal dvaadvacetimetrovou hranici," řekl manažer Zlaté Tretry Alfonz Juck a dodal že také 57. ročníku bude v úterý 12. června předcházet kladivářský předprogram.

Nedočkaví atletičtí příznivci si už nyní mohou zajistit své místo na Městském stadiónu v Ostravě-Vítkovicích. Vstupenky na nejkvalitnější atletický mítink ve střední Evropě jsou v nezměněných cenách,1500 a 1000 korun na hlavní tribunu a 300 a 200 na ostatní místa stadiónu, k dispozici od úterý 5. prosince v síti Ticket-Art.

„Termín je tentokrát těsně před začátkem fotbalového mistrovství světa a stejně jako přehlídka nejlepších fotbalistů i my se chystáme nabídnout nevšední zážitek v podobě vystoupení české i světové atletické špičky, včetně nových mistrů světa z Londýna," dodal Juck.

Reklama