Hlavní obsah

Pět startů, pět výher. Výškařka Hrubá bude v Ostravě hájit neporazitelnost

Ostrava

Po již dříve ohlášených českých hvězdách sprinterovi Pavlu Maslákovi a Radku Juškovi v dálce představili organizátoři ostravského halového mítinku Czech Indoor Gala (25. ledna 2018) další zvučná jména. V koulařském sektoru se po roce znovu střetnou Tomáš Staněk s Polákem Konradem Bukowieckim, výškařka Michaela Hrubá se při svém vstupu mezi dospělé utká s olympijskou medailistkou Brigitte Barrettovou z USA.

Foto: Jan Kucharčík

Česká výškařka Michaela Hrubá.

Článek

„Zatím jsem v nové ostravské hale soutěžila pětkrát a vždy jsem vyhrála. To bych nerada měnila," usmála se Hrubá, která by měla být v Ostravě znovu favoritkou. Domácí vycházející hvězdě se ve 14. ročníku Ostravské laťky, která bude znovu součástí Czech Indoor Gala, postaví majitelka olympijského stříbra z Londýna Brigette Barrettová. Američanka se k atletice vrací po přestávce způsobené zraněními s touhou navázat na výkony z minulosti. Především pak na rok 2013, kdy si vyskákala osobní rekord 204 centimetry.

Kvalitní soupeřkou bude české finalistce letošní Diamantové ligy také Ukrajinka Kateryna Tabašnyková, která se závěru minulé sezóny zlepšila na 195 centimetrů. „Příprava běží na plné obrátky, momentálně jsem na ostrově Lanzarote s početnou skupinou dalších českých reprezentantů. Je to moje první zimní příprava pod vedením Michala Pogányho a jsem velmi spokojená. Jeho přístup a zanícení mi vyhovuje. Dostat se na halové mistrovství světa nebude jednoduché, ale chci se o to pokusit, příležitostí k tomu bude dostatek," prohlásila Hrubá.

Staněk chce rekord mítinku

Velké drama slibuje také koulařský závod. I kvůli netradičnímu formátu soutěže. Všichni startující budou mít tři pokusy, do čtvrtých postoupí nejlepší čtveřice, do pátých trojice, v závěrečné sérii dostanou šanci už jen dva nejlepší. „Na závod se moc těším, Ostravu mám velmi rád," řekl český rekordman ve vrhu koulí Tomáš Staněk. „Doufám, že přijde co nejvíce lidí, vytvoří skvělou atmosféru a všichni si to užijí. Já za sebe můžu slíbit, že se vynasnažím o co nejlepší výkon a překonání rekordu mítinku," uvedl Staněk. Ten drží výkonem 21,15 metru loňský vítěz Polák Konrad Bukowiecki, který se do Ostravy na konci ledna také vrátí.

Vstupenky na Czech Indoor Gala jsou již v prodeji na www.ticketart.cz. Kapacita ostravské haly je omezená a cena vstupenky je 200 korun.

Reklama

Související témata: