Hlavní obsah

Na Kanárech jako doma. S Němci už Špotáková neválčí, její syn tam má své amigos

Michal OsobaPrávo

Na vánoční přípravy měla minimum času. Z tradičního soustředění na Kanárských ostrovech se oštěpařka Barbora Špotáková vrátila ve čtvrtek ve tři hodiny ráno, aby stihla večerní vyhlášení Sportovce roku, na němž obsadila druhé místo.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Barbora Špotáková během slavnostního vyhlášení ankety Sportovec roku.

Článek

Na vyhlášení jste pravidelným hostem, vracíte se na něj ráda?

Určitě se radši vracím na Atleta roku, to je má oblíbenější anketa. Ale když už tady jsem, vím, že ten rok byl super. Z toho důvodu jsem tady ráda.

Gabrielu Koukalovou byste také dala na první místo? Kam byste umístila sebe?

Dala, podle počtu medailí z mistrovství světa. Taky je jablonecká rodačka, předtím Sportovce roku nevyhrála, já už jo. A sebe bych si umístit netroufla. Jednou jsem řekla, že bych se dala na první, protože obhájit olympijské zlato je těžké, a pak jsem to pěkně dostala.

Do střediska La Santa na Lanzarote jezdíte pravidelně.

Dokonce jsem počítala, že jsem na stejném místě byla popatnácté, což je neuvěřitelné. Ale já jsem věrný člověk, když něco funguje, tak u toho zůstávám. Bylo tam teď asi 63 českých atletů, takže jsme zabrali skoro celý stadión. Ani jsme nemuseli válčit s Němci jako každý rok, asi se jim tam přestalo líbit a nás tam je víc a víc. Ale nechci tomu středisku dělat reklamu, ať se tam dostanu. Takže ne, není to tam dobrý. (úsměv)

Už vás tam musejí znát i majitelé restaurací.

Nejsem úplně typ na takové to kamarádíčkování, ale s některými se samozřejmě zdravíme. Už i syn Janeček tam má své amigos. Pamatuje si jména líp než já, jak tam byl posedmé, a to jsou mu čtyři a půl. Jen (přítel) Lukáš už měl letos vybranou dovolenou, tak byla s námi maminka.

Na vánoční přípravy jste ale asi moc času neměla.

Nemám skoro nic. Ale potěšila mě paní, která mi pomáhá s úklidem, když mi napsala, že má v pátek volno, to byla nejhezčí zpráva dne, protože sama jsem potřebovala ještě sehnat dárky, suroviny na salát… A cukroví mi bylo doručeno od budoucí tchyně, které se opět velmi povedlo, ani nemám ambice s ní soutěžit.

Reklama

Související témata: