Hlavní obsah

Absolutní fiasko! Argentinské basketbalistky kontumačně prohrály kvůli dresům

Lima/Praha

Argentinské basketbalistky prožily na Panamerických hrách v Limě absolutní fiasko. Samy sebe připravily o možnost zahrát si o medaile. K utkání základní skupiny proti Kolumbii totiž nastoupily ve špatné sadě dresů. Tu správnou nechaly na hotelu a už se pro ni nestihly vrátit. Utkání proto skončilo kontumací.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Argentinské basketbalistky kontumačně prohrály kvůli špatné barvě dresůVideo: sntv

 
Článek

Na tenhle zápas základní skupiny na Panamerických hrách v Peru by hráčky Argentiny nejraději zapomněly. Basketbalistky vyběhly na palubovku k rozcvičení před duelem v modré sadě dresů. Vzhledem k tomu, že Kolumbijky na sobě měly stejnou barvu, po chvíli bylo jasné, že tady něco nehraje.

Argentinky byly podle zápisu hostujícím týmem, a měly proto hrát v sadě bílé. Jeden z členů týmu se proto vydal zpět na hotel, aby situaci napravil, ale vzhledem k velké vzdálenosti mezi halou a místem pobytu týmu nebylo možné to stihnout ve stanovené časové lhůtě 15 minut. Kontumace 0:20 pak po úvodní prohře ve skupině proti výběru USA znamenala definitivní konec nadějí na postup do bojů o medaile.

Razantní reakce na trapnou chybu, kterou předvedlo vedení týmu, na sebe nenechaly dlouho čekat. Rezignaci podali ředitelka pro rozvoj basketbalu Karina Rodriguezová a vedoucí družstva Hernán Amaya. V závěrečném skupinovém střetnutí proti Panenským ostrovům si Argentinky alespoň spravily chuť vítězstvím 73:59. Čeká je ale už pouze souboj o konečné 5.-8. místo.

Reklama

Související témata: