Hlavní obsah

Satoranský je druhým nejlepším nahrávačem, Schilb vládne trojkařům

Šen-čen

Hlavní hvězda českého týmu na mistrovství světa basketbalistů Tomáš Satoranský je po skupinové fázi druhým nejlepším nahrávačem turnaje. V pěti utkáních nasbíral rozehrávač Chicaga v průměru 7,4 asistence, lepší bilanci měl jen Němec Dennis Schröder (9,4).

Foto: Ng Han Guan, ČTK/AP

Český basketbalista Tomáš Satoranský během utkání proti Řecku

Článek

Trojkařům vládne Blake Schilb, který musel dnešní zápas s Řeckem vynechat kvůli výronu kotníku. V předchozích čtyřech duelech proměnil 10 z 15 pokusů za tři body a s úspěšností 66,7 procenta je v čele této statistiky. Český tým má v trojkách úspěšnost 42 procent, což znamená třetí místo na šampionátu.

Ondřeji Balvínovi patří čtvrté místo mezi nejlépe doskakujícími hráči (9,4 doskoku na zápas) a je pátý v blocích (průměr 1,6).

Foto: Ng Han Guan, ČTK/AP

Jaromír Bohačík (vlevo) a Blake Schilb po vítězství nad Tureckem.

Nejlepší český střelec Jaromír Bohačík se s průměrem 17,4 bodu na zápas dělí o 12. místo s argentinskou hvězdou Luísem Scolou. Satoranský je dvaadvacátý (15,2).

Celkově třetí, ale nejlepší z hráčů elitních týmů, je Australan Patty Mills, kterému bude ve středečním čtvrtfinále čelit česká obrana. Rozehrávač San Antonia má průměr 21,8 bodu na utkání.

Satoranský strávil během pěti zápasů na hřišti v průměru 33,4 minuty. V této statistice je třetí a nejlepší ze zástupců předních mužstev. Šesté místo mu patří v úspěšnosti proměňování trestných hodů (90,9 procenta), kterých dal 20 z 22.

Reklama

Související témata: