Hlavní obsah

Neuvěřitelný moment! Ranou do hlavy omylem odrovnal sudího, ten skončil v nemocnici

Praha

Emoce ke sportu patří. Basketbal nevyjímaje. A zdaleka nemusí jít jen o slavnou NBA. Hodně nešťastný incident se odehrál během středečního univerzitního zápasu mezi týmy Illinois a Michiganem. Radost jednoho z borců totiž odnesl hlavní rozhodčí, který po neúmyslném zásahu rukou skončil v nemocnici.

Foto: Sport.cz

Hodně nešťastný moment pro hráče, ale hlavně hlavního rozhodčího

Článek

Byl to moment, který se opravdu jen tak nevidí. Basketbalisté Illinois vedli tři minuty před koncem zápasu nad Michiganem o deset bodů, když jejich pivot Kofi Cockburn doskočil míč a navýšil náskok svého týmu.

Radost byla obrovská. Basketbalista plný emocí máchl nadšeně zaťatou pěstí. Bohužel pro něj a především pro hlavního rozhodčího, se do dráhy jeho ruky připletl nešťastný sudí. Tvrdý úder předloktím tak poslal muže v pruhovaném nekompromisně k zemi.

Knockoutovaný sudí Garrison upadl na pár okamžiků do bezvědomí a byl převezen do nemocnice. Nešťastný moment však rozhodně nenechal viníka v klidu. "Jsem velmi emotivní člověk. Prohráli jsme několik posledních zápasů, a proto byl pro nás tento duel tak důležitý. Cítím se hrozně. Okamžitě jsem za ním šel a omlouval se," kál se Cockburn.

Přísloví "konec dobrý, všechno dobré," platilo v tomto případě hned dvojnásobně. Tak především. Rozhodčí Garrison by měl být v pořádku a navíc, Cockburnův tým nakonec vyhrál 71:62. Samotný hráč pak zaznamenal devatenáct bodů, deset doskoků a čtyři zblokované míče.

Reklama