Hlavní obsah

Atlanta - Milwaukee 86:112Lídr NBA uspěl v Atlantě i bez zraněného Adetokunba

Basketbalisté Milwaukee zdolali v souboji nejlepšího a nejhoršího týmu NBA Atlantu na jejím hřišti 112:86. Tři dny po porážce ve Philadelphii tak vylepšili svou bilanci na 28 vítězství a pět proher, a to i bez hvězdného Janise Adetokunba, který nenastoupil kvůli bolesti zad. Už v 57 zápasech v řadě Bucks nastříleli 100 a více bodů a na ligový rekord ztrácejí pouhá čtyři utkání.

Foto: Morry Gash, ČTK/AP

Zraněná hvězda Milwaukee Bucks Janis Adetokunbo.

Článek

Adetokunbo sledoval skvělý výkon svých spoluhráčů pouze v civilu. Bucks, kteří ani jednou neprohrávali, venku zvítězili potřinácté z 16 zápasů. Nejlepším hráčem byl Khris Middleton, jenž k 23 bodům přidal i osm doskoků a sedm přihrávek. Sekundovali mu Brook Lopez s 18 body a Ersan Ilyasova s 18 body a 17 doskoky.

Ve druhé čtvrtině opustil hřiště čtvrtý nejlepší střelec soutěže Trae Young, který si zvrtnul pravý kotník. Atlantě, která se s bilancí 6-26 krčí na chvostu ligy, nepomůže minimálně dnes v Chicagu. "Bolí to pořádně. Ale to se dalo čekat," řekl Young, jenž si stejný kotník poranil už v říjnu.

V bitvě dvou silných celků Východní konference se radovalo Miami, které zdolalo Indianu 113:112. O výhře domácích rozhodl střelou 6,8 sekundy před koncem slovinský rozehrávač Goran Dragič. Miami vylepšilo svou domácí bilanci na 14-1 a celkovou na 23-8.

Foto: Wilfredo Lee, ČTK/AP

Centr Miami Bam Adebayo skočil na záda svému spoluhráči Jimmymu Butlerovi během jeho pozápasového rozhovoru.

Hráči Heat předčili soupeře na doskoku v poměru 56:34. "Nikdy se nevzdáváme. Dva poslední doskoky to jen dokazují," těšilo Dragiče, jehož vítězná střela byla až třetím pokusem v jediném útoku. Jimmy Butler nasbíral za vítěze 20 bodů, Bam Adebayo přidal 17 bodů a 18 doskoků.

Boston doma porazil Cleveland 129:117. S 34 body a devíti doskoky zazářil třiadvacetiletý Jaylen Brown, jenž dal alespoň 30 bodů podruhé za sebou. V tak mladém věku se to v dresu Celtics podařilo naposledy Paulu Pierceovi, který byl v roce 2000 dokonce ještě o rok mladší.

Brown si vyrovnal osobní střelecké maximum. Dalších 30 bodů přidal Jayson Tatum a Boston vylepšil svou bilanci na druhém místě Východní konference na 22-7. Na druhé straně zaznamenal 30 bodů Kevin Love, jenž mimo jiné trefil šest trojek z 11 pokusů.

Philadelphia podlehla v Orlandu 97:98. Ještě minutu a 49 sekund před koncem prohrávala o 11 bodů, v závěru však dotahovala. I díky tomu, že hráči Magic zahodili pět z 11 trestných hodů. Nakonec jí nestačilo 24 bodů a 11 doskoků, které shodně nasbírali Joel Embiid a Tobias Harris. Za vítěze nastřílel 20 bodů Francouz Evan Fournier.

Foto: Bob Leverone, ČTK/AP

Oklahoma City porazila Charlotte v prodloužení.

Oklahoma v prodloužení udolala Charlotte 104:102. Hornets měli v nastaveném čase šanci vyrovnat, ale P. J. Washington minul 1,9 sekundy před koncem oba trestné hody. Thunder táhl s 27 body Shai Gilgeous-Alexander, za Hornets dal o bod méně Terry Rozier.

Golden State zdolal 105:96 Phoenix, který utrpěl osmou porážku v řadě. Hostům nepomohlo ani 34 bodů Devina Bookera. Za Warriors, jimž chyběl kromě Stephena Curryho a Klaye Thompsona i Eric Paschall, nastřádal 31 bodů D'Angelo Russell.

Foto: Jeff Chiu, ČTK/AP

Centr Golden State Warriors Willie Cauley-Stein (uprostřed) se raduje ze svého koše proti Phoenixu.

Výsledky NBA
Atlanta - Milwaukee 86:112,
Boston - Cleveland 129:117,
Charlotte - Oklahoma City 102:104 po prodl.,
Golden State - Phoenix 105:96,
Miami - Indiana 113:112,
Orlando - Philadelphia 98:97.

Reklama

Související témata: