Hlavní obsah

Devět měsíců bez záchvatu! Malý fanoušek s epilepsií dojal hvězdu

Basketbalový duel mezi Dallasem Mavericks a Brooklynem Nets měl nezapomenutelnou předehru pro malého fanouška hvězdy domácích Luky Dončiče. Chlapec, který trpí epilepsií, si pro slovinského hráče před čtvrtečním duelem připravil dojemný vzkaz. Odměnou mu za to byla návštěva dvacetileté komety NBA přímo na palubovce American Airlines Center a zážitek na celý život.

Foto: Kevin Jairaj, Reuters

Basketbalista Dallasu Mavericks Luka Doncčič hazí na koš před utkáním NBA proti Brooklynu Nets

Článek

Malý fanoušek Mavericks si společně se svým otcem připravil transparent. „Můj doktor říkal, že sledování Luka pomáhá s mou epilepsií. Devět měsíců bez záchvatu!" zněl vzkaz pro slovinského forwarda.

Nápisu v hledišti si všiml asistent domácího celku Darrell Armstrong. Pro chlapce došel a za rozehřívajícím Dončičem ho dovedl, aby se seznámili. Z očích malého příznivce Dallasu čišela čistá radost.

„Tohle je můj syn Bryden! Byl to jeho sen! Děkuji!" napsal otec nemocného hocha pod video sdílené americkou sportovní stanicí ESPN.

Basketbalisté Mavericks si se soupeřem z Brooklynu poradili poměrem 123:111 a Dončič u toho hrál zásadní roli. Slovinská hvězda zaznamenala 31 bodů, 13 doskoků a sedm asistencí.

Reklama