Hlavní obsah

Dallas - Chicago 118:110Satoranský si vylepšil rekord v asistencích, ale Chicago prohrálo

Basketbalista Tomáš Satoranský zaznamenal v pondělním utkání NBA v Dallasu osobní rekord 14 asistencí a přidal 11 bodů, ale Chicago prohrálo 110:118. Pro Bulls to byla čtvrtá porážka za sebou a na desátém místě Východní konference mají stejnou bilanci jako jedenáctý Detroit. Už jedenáctý triple double v tomto ročníku a druhý za sebou si připsal dvacetiletý slovinský talent Luka Dončič, jenž přispěl k výhře Dallasu 38 body, 11 doskoky a 10 asistencemi.

Foto: Sam Hodde, ČTK/AP

Tomáš Satoranský z Chicaga se snaží s míčem proniknout pod koš Dallasu, brání ho Maxi Kleber.

Článek

"Snažil jsem se mu (Dončičovi) to ztížit, ale když se takový hráč rozjede, už je těžké ho zastavit. Hlavně jsem se nechtěl dostat do problémů s fauly, abych mohl týmu víc pomoct, ale to se nepovedlo. V tom se musím zlepšit," řekl novinářům defenzivní specialista Kris Dunn, který nasbíral pět faulů a odehrál jen 23 minut.

Chicago vedlo v hale Dallasu jen dvakrát a krátce v prvním poločase, který Satoranskému úplně nevyšel. Do koše mu nespadl ani jeden ze čtyř střeleckých pokusů. Jediné dva body dal z trestných hodů, ale na kontě měl také šest asistencí.

V úvodu druhé půle se jediný český zástupce v zámořské soutěži tlačil daleko víc do zakončení, dal sedm bodů Bulls v řadě a hosté se díky tomu dokázali na soupeře naposledy dotáhnout. V dresu Dallasu však řádil Dončič, který se ve třetí čtvrtině postaral o 21 bodů. Z toho devět stihl za 120 sekund a 17 v poslední šestiminutovce, v níž dal Dallas 19 bodů.

"Zajímá mě jen týmové vítězství. A tohle jsme potřebovali, abychom se vzpamatovali z porážky v prodloužení v Charlotte, která vůbec neměla přijít. Spoluhráči mi hodně pomohli. Prostě jsme dělali, co jsme mohli, od začátku do konce, a takhle to dopadlo," uvedl Dončič.

Satoranský si připsal double double podruhé v sezoně a s 35 odehranými minutami byl třetím nejvytíženějším hráčem Bulls. Úspěšnost střelby z pole měl z hráčů Chicaga nejnižší (25 procent), protože minul čtyři trojky a celkem z pole devět pokusů, zato z čáry trestného hodu se ani jednou ze čtyř možností nemýlil. Na kontě měl také pět doskoků. Nejlepším střelcem Bulls byl Lauri Markkanen s 26 body, 20 bodů dal Zach LaVine.

Nejlepší tým soutěže Milwaukee neuspělo po sérii pěti výher, když podlehlo v hale San Antonia 104:126. Řecká hvězda Bucks Janis Adetokunbo se postaral o 24 bodů, 12 doskoků a osm asistencí. Domácí se mohli spolehnout na DeMara DeRozana, autora 25 bodů a sedmi asistencí.

Osobní střelecké rekordy si vylepšili Markelle Fultz a Nikola Jokič a oba dotáhli své týmy k vítězství. Jokič nasázel 47 bodů při výhře Denveru v Atlantě 123:115. Fultz přispěl 25 body k vítězství Orlanda nad Brooklynem 101:89.

Výsledky zápasů NBA:
Atlanta - Denver 115:123
Charlotte - Indiana 104:115
Dallas - Chicago 118:110 (za hosty Satoranský 11 bodů, 14 asistencí a 5 doskoků)
New Orleans - Utah 126:128
Orlando - Brooklyn 101:89
Philadelphia - Oklahoma City 120:113
Sacramento - Golden State 111:98
San Antonio - Milwaukee 126:104
Washington - Boston 99:94.

Reklama

Související témata: