Hlavní obsah

Pohárové semifinále basketbalistů doplnil nymburský favorit

Kolín

Nymburští basketbalisté zvítězili v Českém poháru v Kolíně 92:80 a podle očekávání doplnili obsazení semifinálové čtveřice. V úterý postoupily do závěrečného turnaje celky Opavy a USK Praha, ve středu se přidaly Svitavy. Final Four se uskuteční 14. a 15. února v Plzni, o složení semifinálových dvojic rozhodne páteční los.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Vojtěch Hruban z Nymburka, ilustrační foto.

Článek

Nymburk vyhrál pohár už třináctkrát, letos bude útočit na čtvrtý triumf za sebou. V lize favorit obě středočeská derby s Kolínem jasně ovládl, v obou soupeři nastřílel stovku: v říjnu v Kolíně zvítězil o 31 bodů, v prosinci doma o 39.

Tentokrát se kolínští hráči statečně drželi, v poločase ztráceli jen dva body, ale hosté pak rozhodli nástupem po změně stran. Nejlepší střelec zápasu Zachary Hankins dal 22 bodů, a nebýt jednoho neproměněného trestného hodu, měl by stoprocentní úspěšnost střelby.

Nymburk odehrál utkání bez Mika Dixona, Pavla Pumprly a Haydena Daltona. Autor 17 bodů Vojtěch Hruban označil zápas za líný. "Souboj v Lize mistrů nám vzal hodně sil a dnes byl problém najít energii. Půlka nás je nemocná, máme nějaká zranění, tak jsme hlavně rádi, že jsme to zvládli," řekl v tiskové zprávě. "Rozhodli jsme ve třetí čtvrtině, kdy jsme začali lépe bránit a neriskovali jsme tolik při presingu. Také jsme zlepšili doskok," doplnil spoluhráč Martin Peterka.

Čtvrtfinále Českého poháru basketbalistů:
Kolín - Nymburk 80:92 (40:42)
Ústí nad Labem - Opava 79:83 (45:39)
Olomoucko - USK Paha 68:89 (42:45)
Final Four se uskuteční 14. a 15. února v Plzni.

Reklama