Hlavní obsah

Testování hráček před startem WNBA odhalilo sedm nakažených

Sedm basketbalistek mělo pozitivní výsledek na koronavirus při hromadném testování před odloženým startem zámořské ligy WNBA. Soutěž se má rozběhnout na konci července a dvanáctka týmů odehraje zkrácenou sezonu bez diváků v akademii IMG v Bradentonu na Floridě.

Foto: Elaine Thompson, ČTK/AP

Sedm basketbalistek mělo pozitivní výsledek na koronavirus při hromadném testování před odloženým startem zámořské ligy WNBA. (ilustrační foto)

Článek

Vedení ligy oznámilo, že vyšetření v průběhu minulého týdne podstoupilo 137 hráček. Všechny nakažené basketbalistky nastoupily do karantény, ve které zůstanou, dokud je po splnění zdravotních podmínek lékaři opět neuschopní.

Během dneška se do floridského dějiště přesune jedenáct ligových týmů, aby zde zahájily přípravné kempy. Pouze hráčky Indiany Fever musely přílet minimálně o pět dní odložit kvůli karanténním opatřením. Podle médií se v klubu objevily dva případy nákazy.

WNBA měla původně začít 15. května, v základní části měl každý tým odehrát 36 zápasů. Ligové vedení už v dubnu start ročníku odložilo. Ve zkrácené sezoně se bude hrát po 22 zápasech základní části a následné play off.

Reklama