Hlavní obsah

LA Lakers - Houston 119:96Stav série 4:1Lakers vyřadili Houston a po 10 letech jsou v konferenčním finále

Orlando
Aktualizováno

Basketbalisté Los Angeles Lakers si po deseti letech zahrají ve finále Západní konference NBA. Sérii 2. kola play off s Houstonem ovládli 4:1 na zápasy, postup zpečetili v uzavřeném komplexu na Floridě sobotní výhrou 119:96. LeBron James režíroval vítězství 29 body, 11 doskoky a sedmi asistencemi a pojedenácté v kariéře postoupil do této fáze vyřazovacích bojů. Lakers ukončili nejdelší čekání na účast v konferenčním finále v historii slavného klubu.

Foto: Mark J. Terrill, ČTK/AP

Hvězda týmu LA Lakers LeBron James smečuje v pátém utkání 2. kola play off NBA proti Houstonu.

Článek

"Ukončit tuhle nelichotivou sérii byl důvod, proč jsem chtěl být součástí téhle výjimečné organizace," řekl James, který působí v Lakers druhou sezonu. Loni se spoluhráči na vyřazovací boje nedosáhl. "Vrátit tenhle klub na příčky, kam patří, a na které si tu fanoušci zvykli. A to nemůže znamenat nic jiného než bojovat o titul. Je mi ctí hájit tyhle barvy a pokračovat v odkazu," dodal.

Losangeleský celek vstoupil do zápasu číslo pět razantně. Už v první čtvrtině si vypracoval náskok až 22 bodů a soupeři už ve zbytku utkání umožnil přiblížit se maximálně na šest bodů v úvodu třetí čtvrtiny. Na to Lakers zareagovali 15 body v řadě, vedli pak až o třicet a jistě dokráčeli k postupu. Jejich příštím soupeřem bude lepší z dvojice Los Angeles Clippers - Denver Nuggets (3:2).

Jamesovi sekundovalo ve zlato-fialových barvách dalších pět dvouciferných střelců včetně náhradníka Kylea Kuzmy (17). Anthony Davis přidal 13 bodů a doskočil 11 míčů.

Houston, který dokázal zvítězit jen v úvodním utkání, tradičně táhl James Harden, autor 30 bodů. "Pro nás tohle byla složitá sezona. Je zřejmé, že nekončí tak, jak jsme chtěli. Musíme se s tím vyrovnat a přijít na to proč," řekl Harden.

2. kolo play off NBA v Orlandu:
Západní konference - 5. zápas:
LA Lakers - Houston 119:96 (konečný stav série 4:1).

Reklama