Hlavní obsah

Chicago - Houston 104:125Přípravné zápasy před startem basketbalové NBA odstartovaly! V akci byl Satoranský

Český basketbalový rozehrávač Tomáš Satoranský si připsal v pátečním úvodním přípravném utkání před startem NBA 11 bodů, sedm doskoků a šest asistencí, ale jeho Chicago podlehlo doma Houstonu 104:125. Další z celkem čtyř testů čeká Bulls v neděli opět v hale United Center a soupeřem budou znovu Rockets.

Foto: Craig Mitchelldyer, ČTK/AP

Přípravné zápasy před startem NBA odstartovaly.

Článek

Satoranský začal na lavičce a vstup do utkání se Bulls nepodařil. Jediný současný český zástupce v NBA se dostal poprvé na hřiště v čase 7:19 za stavu 12:28. Chicago ve čtvrté čtvrtině prohrávalo už i o 32 bodů a na korekci skóre se podílel i Satoranský, pro něhož byl závěr utkání díky dvěma trojkám nejvydařenější střeleckou pasáží.

V zápase byl nakonec Satoranský s odehraným časem 25:35 minuty nejvytíženějším hráčem Bulls. Se šesti asistencemi se ze spoluhráčů vyrovnal devětadvacetileté loňské posile z Washingtonu jen další rozehrávač Cobe White, s osmi doskoky jej předčili Daniel Gafford a Noah Vonleh. S 11 body byl Satoranský šestým nejlepším střelcem Bulls, nejlépe si vedl s 15 body White. Za vítěze dal 17 bodů Bruno Caboclo.

Podle nového kouče Chicaga Billyho Donovana, který v létě nahradil Jima Boylena, není nasazení Whitea od začátku oficiálním potvrzením pozice prvního rozehrávače. Rozhodovat bude aktuální forma hráče i fakt, jak si bude rozumět na hřišti se spoluhráči. "U rozehrávače to není jen o tom, jak hraje on, ale jak se daří týmu," řekl Donovan. Dvacetiletého Whitea čeká druhá sezona v NBA.

Chicago má po nedělní odvetě s Houstonem na programu ještě dva přípravné zápasy, ve středu a v pátek nastoupí na hřišti Oklahoma City. Odložený start NBA kvůli pandemii koronaviru čeká Bulls v noci ze středy na 24. prosince od 2:00 SEČ proti Atlantě.

Poslední zápas hrálo Chicago před přerušením soutěže 10. března, kdy doma porazilo Cleveland 108:103. Jako 11. tým Východní konference se pak mezi 22 celků pro letní dohrávku soutěže nedostalo.

Reklama

Související témata: