Hlavní obsah

Nespokojený Harden možná v NBA porušil koronavirová pravidla

Vedení NBA a Houstonu se zabývají videem s basketbalistou Jamesem Hardenem, na kterém se objevil bez roušky na oslavě ve striptýzovém klubu. Trojnásobný nejlepší střelec ligy, jenž si chtěl vymoci přestup do Brooklynu, mohl podle funkcionářů svým chováním hrubě porušit koronavirová pravidla a není jasné, zda bude moci nastoupit k dnešnímu úvodnímu duelu Rockets v sezoně s Oklahomou.

Foto: Carmen Mandato, ČTK/AP

Hvězdný basketbalista Houstonu James Harden.

Článek

Video zveřejnil web Black Sports Online, záběry byly údajně natočeny tento týden na vánoční party v klubu v Houstonu. Vedení soutěže i kluby se nyní snaží ověřit, že opravdu jde o aktuální nahrávku.

Podle koronavirových pravidel NBA mají hráči zakázáno navštěvovat bary, noční kluby či společenské místnosti v hotelech. Nesmějí se ani účastnit shromáždění, na nichž je více než 15 lidí.

Jednatřicetiletý Harden se v posledních týdnech poté, co dal najevo přání odejít, postaral o pozdvižení už poněkolikáté. Na tréninkový kemp před sezonou nastoupil s týdenním zpožděním a odehrál jen dva ze čtyř přípravných zápasů. Portál The Athletic v úterý informoval o tom, že se Harden na tréninku několikrát pohádal se spoluhráči, po jednom z kolegů dokonce mrštil míč.

V dresu Houstonu odehrál Harden posledních osm sezon a pokaždé si vysloužil nominaci do Utkání hvězd. S texaským klubem má smlouvu ještě na tři roky, která mu zajišťuje 133 milionů dolarů. Vedení mu podle ESPN dokonce nabídlo prodloužení kontraktu o dva roky za 103 milionů dolarů.

Klub ale po minulé sezoně opustili trenér Mike D'Antoni i generální manažer Daryl Morey a Harden chce rovněž pryč. Touží po výměně do Brooklynu, kde by mohl nastupovat s dalšími hvězdami Kevinem Durantem a Kyriem Irvingem.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sportcz (@sport.cz_ig)

Reklama

Související témata: