Hlavní obsah

Basketbalisté Svitav uzavřeli letošní rok výhrou nad USK Praha

Praha

Basketbalisté Svitav porazili v předehrávce 16. ligového kola USK Praha, který se opět musel obejít bez opor Ondřeje Sehnala a Roberta Rikiče. Domácí Tuři měli svůj poslední zápas v letošním roce od počátku pod kontrolou a i přes výpadek v závěru vybojovali výhru 77:66. Po třetím vítězství za sebou se posunuli na deváté místo tabulky, USK, který neuspěl po sérii čtyř výher, je třetí.

Foto: www.bkopava.cz

Ilustrační foto.

Článek

Trenér Svitav Lukáš Pivoda pochválil oslabeného soupeře za bojovnost, s výkonem vlastních hráčů v závěru naopak spokojený nebyl. "Většina týmů by to po prvním poločase nejspíš zabalila a zápas by se už jen dohrával. Ale ten mladý a houževnatý tým s obrovskou budoucností to nevzdal. Udělal nám to pěkně těžké nebo spíš my jsme si to udělali těžké sami," řekl Pivoda.

Svitavy vedly ještě před začátkem poslední čtvrtiny o 20 bodů, nakonec ale musely o výhru zabojovat. "Absolutně nerozumím některým rozhodnutím, co jsme schopni udělat, ať už v útoku nebo obraně. První poločas hrajeme velmi slušné utkání na obou stranách hřiště. A ve druhém poločase, zejména ve čtvrté čtvrtině, absolutně odejdeme," zlobil se Pivoda.

Pražanům se nepovedlo proti Turům zopakovat výhru z prvního vzájemného duelu v sezoně. "Byl to pro nás velmi důležitý a těžký zápas. Nám chyběli tři důležití hráči Mareš, Rikič a Sehnal. Ale nakonec můžu být spokojený, protože v prvním zápase jsme vyhráli o 18 bodů a Svitavy dnes o jedenáct, takže máme lepší skóre," konstatoval trenér USK Dino Repeša.

"Na začátku zápasu se mi zdálo, že jsme byli docela laxní a bez energie. To se potom ukázalo. Začali jsme prohrávat, nedávali volné střely, nechávali je chodit do rychlých protiútoků. Ve druhém poločase jsem na nás pyšný, že jsme dokázali vrátit a ukázali charakter s tím mladým týmem, co máme," řekl hostující Patrick Samoura, jenž byl s 22 body nejlepším střelcem zápasu.

Basketbalová Kooperativa liga mužů - 16. kolo:
Svitavy - USK Praha 77:66 (24:16, 48:31, 66:46)
Nejvíce bodů: Svoboda 16, Slezák 12, Bujnoch 10 - Samoura 22, Macháč 13, Bátovský a Štěrba po 9.
 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sportcz (@sport.cz_ig)

Reklama