Hlavní obsah

LA Clippers - Chicago 130:127Clippers slaví výhru, Leonard překonal 10 tisíc bodů v NBA

Basketbalisté Los Angeles Clippers v NBA porazili 130:127 Chicago, jemuž stále kvůli koronaviru chyběl český reprezentant Tomáš Satoranský. K triumfu pomohl domácímu týmu svým sezonním maximem 35 body Kawhi Leonard, který tak překonal hranici 10 tisíc bodů v kariéře. Uspěli i obhájci titulu LA Lakers, kteří přehráli Houston 120:102. Utkání mezi Miami a Bostonem bylo na poslední chvíli odloženo kvůli protiepidemickým pravidlům.

Foto: Carmen Mandato, ČTK/AP

Hvězda basketbalových Los Angeles Lakers' LeBron James.

Článek

Chicago v sérii zápasů v Kalifornii potřetí za sebou těsně prohrálo, přestože stejně jako předtím s Lakers dokázalo držet s favoritem krok. A to zejména zásluhou Zacha LaVinea, který si vytvořil maximum této sezony v podobě 45 bodů a 10 trojek. Bulls dokonce v první půli vedli až o 13 bodů. Jenže v oslabené sestavě bez několika opor ve druhé půli přenechali iniciativu Clippers a ti v závěru vybojovali vítězství.

Domácím k tomu pomohlo 20 trojek, z nichž sedm dal Leonard a vyrovnal si tak osobní maximum. Na startu své desáté sezony tak překonal 10 tisíc bodů. "Je to určitý milník, ale já se o tyhle věci moc nezajímám. Možná až skončím kariéru a budu se ohlížet za úspěchy. Teď je pro mě ale důležitější výhra a to, abych zůstal hladový a chtěl stále víc," prohlásil Leonard.

Lakers vyhráli pošesté z posledních sedmi zápasů, poté co zvládli vyhrocený duel s Houstonem, který přinesl pět technických chyb, dva úmyslné fauly a také vyloučení na každé straně. Už v první půli museli zápas po vzájemné strkanici opustit Markieff Morris a DeMarcus Cousins, který navíc tvrdě fauloval LeBrona Jamese.

Šampiony táhl 27 body Anthony Davis, James přidal 18 bodů. Už počtvrté za sebou nebyl nejlepším střelcem Houstonu jeho obvyklý kanonýr James Harden, který zaznamenal 20 bodů. O tři více měl Christian Wood.

Vůbec nedařilo další střelecké hvězdě Stephenovi Currymu, ale i jeho 11 bodů stačilo Golden State k těsné výhře 106:105 nad Torontem. Curry, který v předchozích čtyřech zápasech dal celkem 143 bodů, tentokráte trefil jen dvě z 16 střel z pole.

"Také čekám, že každý zápas budu mužstvu pomáhat v útoku. Ale těší mě, jak to tým zvládl," reagoval Curry. "Máme dostatek schopností a zbraní na to, abychom si poradili, i když se nám zrovna střelecky nedaří," dodal trenér Warriors Steve Kerr, jehož tým měl střelbu za tři body jen 28 procent.

Brooklynu se sice po třízápasové pauze vrátil Kevin Durant a nastřílel 36 bodů, přesto Nets překvapivě prohráli s Oklahomou City 116:129. Vítěze táhl 31 body Shai Gilgeous-Alexander.

Minnesota ukončila sérii sedmi porážek a zdolala San Antonio 96:88. A to přesto, že hrála bez svého hvězdného pivota Karla-Anthonyho Townse. Tým táhl D'Angelo Russell s 27 body.

Výsledky zápasů NBA:
Brooklyn - Oklahoma City 116:129
Detroit - Utah 86:96
Golden State - Toronto 106:105
Houston - LA Lakers 102:120
LA Clippers - Chicago 130:127
Minnesota - San Antonio 96:88
New York - Denver 89:114
Boston - Miami odloženo.

Reklama

Související témata: