Hlavní obsah

Dallas - Chicago 101:117Dončič sám na Chicago nestačil, Satoranský opět nenastoupil

Basketbalisté Chicaga v NBA přehráli Dallas na jeho hřišti 117:101 a ukončili sérii čtyř porážek, přestože v dresu soupeře zářila slovinská hvězda Luka Dončič. Ten zaznamenal 36 bodů, 16 doskoků a 15 asistencí a svým 29. triple doublem v kariéře už v 21 letech překonal legendu Michaela Jordana. Za vítěze stále nenastoupil český reprezentant Tomáš Satoranský.

Foto: Kevin Jairaj, Reuters

Slovinská hvězda basketbalistů Dallasu Luka Dončič v akci v utkání s Chicagem.

Článek
Fotogalerie

Chicago předvedlo dobrý kolektivní výkon, ze kterého vyčníval s 29 body a deseti doskoky finský pivot Lauri Markkanen a náhradník Garrett Temple, který si 21 body vylepšil maximum v sezoně. Zastoupil tak hlavní hvězdu týmu Zacha LaVinea, jemuž se tentokrát střelecky nedařilo a zaznamenal deset bodů a deset asistencí.

"Skvěle zareagoval a do ničeho se nenutil. Naopak hrál skvělý kolektivní basketbal a nechával zakončovat spoluhráče, kterým se dařilo. Je vidět, že rosteme zápas od zápasu," pochvaloval si trenér Chicaga Billy Donovan.

To na straně oslabeného Dallasu byl v útoku dlouho osamocený Dončič, který už do poločasu nastřílel 30 bodů, což je jeho druhý nejlepší výkon za úvodní poločas v kariéře. Jenže postrádal podporu spoluhráčů v útoku i obraně. Chicago v poločase vedlo o 15 bodů a náskok už nepustilo.

Po změně stran už Dončič především tvořil pro spoluhráče a připsal si tak výrazný triple double, který ho posunul na 15. místo historických tabulek, o něž se dělí s Grantem Hillem. Z aktivních hráčů je na sedmém místě, před ním jsou Ben Simmons (30), Rajon Rondo (32), Nikola Jokič (46), James Harden (47), LeBron James (95) a Russell Westbrook (150).

Zklamaný odcházel také DeAaron Fox, který sice zahrál nejlepší zápas kariéry se 43 body a 13 asistencemi, ale jeho Sacramento přesto prohrálo s New Orleans 123:128. Pelikány, kteří prohráli pět předchozích zápasů, táhl Zion Williamson s 31 body.

Ve velkém stylu ukončil pětizápasovou šňůru porážek také New York, když triumfem 105:75 připravil Bostonu nejtěžší porážku v sezoně. Celtics přitom dosud byli nejlepším týmem Východní konference, ale bez své hvězdy Jaysona Tatuma se trápili při střelbě za tři body, kterou měli jen 15 procent.

Že týmový výkon je víc než individuální výkony hvězd ukázal také Utah, který zdolal Denver 109:105, přestože v dresu Nuggets zářili Nikola Jokič (35 bodů, 14 doskoků, 9 asistencí) a Jamal Murray (30 bodů). Jenže Jazz měli hned šest dvouciferných střelců a kolektivním výkonem oplatili Denveru porážku z prvního kola posledního play off.

Dokonce sedm dvouciferných střelců měli Los Angeles Clippers při výhře 129:96 nad Indianou. Clippers jsou tak druzí v Západní konferenci za městským rivalem Lakers.

Zápas mezi Philadelphií a Oklahomou byl jen 90 minut před plánovaným začátkem odložen kvůli tomu, že se hráči Philadelphie potkali s nakaženým protihráčem. Jde už o třináctý odložený zápas za poslední týden.

Výsledky zápasů NBA:
Boston - New York 75:105
Dallas - Chicago 101:117
Denver - Utah 105:109
LA Clippers - Indiana 129:96
Sacramento - New Orleans 123:128
Zápasy Oklahoma City - Philadelphia, Washington - Cleveland byly odloženy.
 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sportcz (@sport.cz_ig)

Reklama

Související témata: