Hlavní obsah

Satoranský natáčel kampaň před domácím ME a už se těší do New Orleans

Basketbalový reprezentant Tomáš Satoranský se po dvou měsících v Česku chystá do Severní Ameriky, kde ve své šesté sezoně v NBA oblékne nově dres New Orleans. Stihl předtím ještě natáčení a focení kampaně pro projekt Česko dribluje! před spuštěním říjnové první vlny prodeje vstupenek na mistrovství Evropy, jehož jednu základní skupinu v září příštího roku bude hostit pražská O2 arena.

Foto: Ondřej Deml, ČTK

Tomáš Satoranský je největší českou hvězdou

Článek

Po úspěchu v olympijské kvalifikaci v kanadské Victorii a vystoupení na hrách v Tokiu má Satoranský evropský šampionát jako další velkou výzvu s národním týmem. V Praze čekají svěřence trenéra Ronena Ginzburga duely se Srbskem, Polskem, Finskem, Izraelem a Nizozemskem.

"Je jen dobře, že EuroBasket propagujeme takhle dlouho dopředu, protože náš sen je vyprodat O2 arenu a je důležité, že se lidi o tom začínají dozvídat a mohou se na takhle velkou akci těšit. Myslím si, že je to opravdu jedna z největších basketbalových akcí pro Českou republiku v historii a já se na to moc těším," řekl Satoranský v rozhovoru pro projekt pro Česko dribluje!

Start na velké akci před vlastním publikem je pro něj velkou výzvou. "Domácí mistrovství Evropy určitě bude patřit k třešničkám mé kariéry, protože hrát doma před rodinou a fanoušky, kteří mi fandí po celou kariéru, je prostě něco jedinečného. Olympiáda, mistrovství světa a NBA mají své kouzlo, ale domácí mistrovství je zkrátka propagace basketbalu a České republiky, a proto je to jedinečná příležitost, jak se ukázat," uvedl Satoranský.

Natáčení jsem si užil, říká Satoranský

Natáčení kampaně jej bavilo. "Užil jsem si ho moc. Podobné akce máme v NBA každý rok, kdy natáčíme různá videa a propagujeme určité věci před sezonou. Na tohle natáčení jsem se těšil. Mistrovství Evropy v Praze je jedinečná akce a člověk by na to měl vynaložit energii, protože všichni chceme, aby to bylo perfektní," podotkl devětadvacetiletý rozehrávač.

"Uvidíme, jaký z toho bude výsledek. Je to pro nás všechny taková srdcovka, protože si všichni přejeme, aby se to povedlo a aby přišlo co nejvíce lidí," prohlásil Satoranský.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Český basketbalista Tomáš Satoranský během přípravného utkání basketbalové reprezentace.

Už se chystá na cestu do USA, kde ho po třech letech ve Washingtonu a dvou v Chicagu čeká působení v New Orleans, kam jej Bulls v srpnu vyměnili.

"Už jsem zvyklý chodit do nových situací, přece jen už to bude šestý klub během mé profesionální kariéry a třetí v NBA. Jsem typ hráče, který se dokáže přizpůsobit dost rychle," uvedl Satoranský. "V NBA už nějaké jméno mám, tak se nebojím, že zase budu muset něco znovu dokazovat. Samozřejmě je vstup do nového prostředí důležitý, ale spíše jsem natěšený. Po olympiádě jsem měl skoro dva měsíce volno, a tak už bych chtěl být s týmem," podotkl.

Hodně se těší na bývalého spoluhráče ze Sevilly Willyho Hernangómeze. "Je můj velký kamarád. Z Chicaga se mnou přišel i Garrett Temple, ke kterému jsem měl v kabině také hodně blízko. To vždy pomáhá rychleji se adaptovat a začlenit v novém prostředí, když už tam máte někoho, koho znáte z dřívějška," konstatoval Satoranský.

"Podle mě to bude podobná situace, jako když jsem přicházel do Chicaga. Je tam hodně mladých hráčů a já tam budu jeden z těch zkušenějších," řekl. Vyhlíží i spolupráci s hvězdou Pelicans Zionem Williamsonem. "Zion je hříčka přírody a obrovský fenomén moderního basketbalu. Není moc hráčů, kteří mají takové parametry a dokážou hrát s takovou silou. Já se na hru s ním hrozně těším. Pro mě jako rozehrávače bude hodně důležité, jak mu dokážu vyhovět na hřišti, protože hraje dost atypicky," uvedl Satoranský.

"Pak je tam Brandon Ingram, další All Star hráč a veliká hvězda. Já se na to samozřejmě těším, protože v NBA má každý tým spousta talentu a bude hodně zajímavé s takovými osobnostmi hrát. Doufám, že se nám sezona vydaří," doplnil Satoranský.

Věří, že už si užije ligu bez přerušení kvůli pandemii koronaviru a s fanoušky v hledištích. "Doufám, že sezona proběhne bez omezení. Jednu sezonu jsme museli přerušit, ta minulá zas byla s méně zápasy a z části bez diváků. Doufám, že se vrátíme do normálu," prohlásil.

Na domácí evropský šampionát začne myslet až po skončení sezony s Pelicans. "Během sezony se soustředím jen na přítomnost a nevnímám, co se bude dít v létě. Určitě nebudu přemýšlet o mistrovství Evropy, to si nechám až na léto, a budu se plně koncentrovat jen na NBA. Ale samozřejmě chci mít sezonu co nejlepší, abych měl formu vyladěnou i na reprezentaci," dodal Satoranský.

Reklama