Hlavní obsah

Irving nebude za Nets hrát vůbec, dokud nebude k dispozici bez omezení

New York

Odmítání očkování proti koronaviru bude stát hvězdného basketbalistu Kyrieho Irvinga místo v týmu Brooklynu. Vedení Nets dnes oznámilo, že Irving nebude hrát ani s ostatními trénovat, dokud nebude možné, aby byl součástí mužstva bez jakýchkoliv omezení. Zástupci klubu tak ukončili spekulace, že by Irving mohl se spoluhráči trénovat a hrát jen venkovní zápasy.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ilustrační snímek.

Článek

Podle pravidel města New York musí být všichni sportovci i návštěvníci veřejných shromáždění v uzavřených prostorách plně naočkovaní proti koronaviru. Irving ale vakcínu dlouhodobě odmítá. "Momentálně toto rozhodnutí omezuje jeho schopnost být plnohodnotným členem týmu a my neumožníme žádnému členovi našeho týmu účast jen na částečný úvazek," prohlásil generální manažer Nets Sean Marks.

Minulý týden se přitom zdálo možné, že Irving bude smět s týmem trénovat a hrát pak na hřištích soupeřů. Podle vyjádření newyorské radnice je totiž tréninkové centrum Nets v Brooklynu považováno za soukromou kancelářskou budovu a městské nařízení o povinném očkování v ní neplatí. Na domácí zápasy by ale stále nesměl.

Reklama