Hlavní obsah

Ultramaratonec uběhl neskutečnou porci kilometrů kolem vlastního domu

Jihoafrický ultramaratonec Ryan Sanders si připsal obdivuhodný výkon. Kolem svého domu nedaleko Kapského Města uběhl na jeden zátah vzdálenost 100 mil (160,9 km). Zabralo mu to 26 hodin a 27 minut. Na jeho úctyhodný sportovní počin se můžete podívat ve videu níže.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Ultramaratonec uběhl 161 kilomterů kolem vlastního domuVideo: sntv

 
Článek

Sanders svou osobní výzvu opatřil hashtagem #HomeRun a nahrál na sociální sítě. Nekonečnou pouť kolem vlastního domu zahájil v čtvrt na dvě v noci a na milník 161 kilometrů doběhl o jeden den dvě hodiny a 27 minut později.

Okruh, který Sanders bezpočetněkrát oběhl, měřil 110 metrů a jeho součástí bylo stoupaní po schodech. Na nich Jihoafričan zdolal převýšení celkem 4 500 metrů. To je, jako by vyběhl zhruba do poloviny Mount Everestu.

„Teď si můžu na chvíli odpočinout a nemusím dělat žádný pětikilometrový zahradní běh nebo něco podobného," žertoval Sanders v narážce na různé internetové výzvy, které se jeho výkonu ani zdaleka nepřiblížily.

Sanders je úspěšným závodníkem v ultramaratonech a v dálkových bězích. Je držitelem rekordního času na podniku Drakensberg Grand Traverse. Pěšky pokořil velkou himalájskou stezku a vyhrál největší dálkové závody na všech kontinentech.

Reklama