Hlavní obsah

Kde běhat v Praze? Skvělých míst je v hlavním městě spousta

Chcete změnit svou obvyklou běžeckou trasu? Ať už rádi běháte v menších parcích ve městech, kde je povětšinou větší koncetrace dalších snaživců, nebo na okraji Prahy v rozlehlejších parcích, tenhle seznam nejobvyklejších míst na běhání v hlavním městě oceníte.

Foto: Profimedia.cz

Běhání v Praze. Hranice mezi tréninkem a kocháním je ryze subjektivní.

Článek

Divoká Šárka

Rozlehlá přírodní rezervace v Praze 6 svou rozmanitostí nabízí řadu možností pro všechny běžce. Můžete zde běhat po asfaltu, lesem nebo na louce, je to navíc skvělé místo pro všechny, kdo rádi běhají do kopce a zkouší stále nové trasy. V létě se můžete zchladit třeba na místním koupališti.

Foto: Profimedia.cz

V Divoké Šárce můžete snadno zapomenout, že jste v Praze.

Stromovka

Pravděpodobně nejklasičtější místo na běhání v Praze. Není se však čemu divit - park je skvěle dostupný z centra města a nabízí řadu možností při volbě trasy s asfaltovými i přírodními cestami. Běžecký trénink zde můžete i proložit dynamickým cvičením na jednom z workoutových hřišť.

Foto: Profimedia.cz

Stromovka je běžeckým rájem.

Cibulka

Košíře jsou výborná volba pro všechny běžce, hlavně ty z okolí Prahy 5. Oblast Cibulky a přírodního parku Košíře-Motol je plná přírodních a asfaltových cest v řídkých i hustých lesích. Okolí rozhledny Cibulky potkáte jak běžce, tak i cyklisty. Výborně se zde běhá i se psem.

Foto: Profimedia.cz

V lesoparku na Cibulce narazíte na spoustu romantických zátiší.

Kunratický les

Také známý jako Krčský les na Praze 4 je další oblíbenou destinací na běhání. Výborná oblast pro běžce všech úrovní, včetně začátečníků, kteří rádi běhají v přírodě. Kunratický les je plný zvěře, včetně muflonů. Běžci si navíc můžou vybrat mezi osmikilometrovým okruhem kolem lesa nebo vlastní trasou jeho nitrem.

Foto: Profimedia.cz

V "Krčáku" se ocitnete v opravdovém lese.

Parukářka

Stejně jako Vítkov, také Parukářka je nejlepší volbou pro běžce z okolí Žižkova. Oba to jsou parky sice poněkud menší rozlohy, výhledy na Žižkovskou věž a Pražský hrad tomu však dají zapomenout.

Foto: Profimedia.cz

Při běhu na Parukářce si užijete výhledy na Prahu...

Letná

Další výborná a hlavně oblíbená alternativa v centru města. Najdete zde nepřeberné množství možností co se týká tras, ale i typů tréninku. Ten si totiž můžete zpestřit třeba výběhem Letenských schodů. Okolí Letné a Letenských sadů je známé také pro krásný výhled na město. Nezklame ani točené pivo.

Foto: Profimedia.cz

...stejně jako z parku na Letné.

Prokopské údolí

Místy se zde najde těžší terén, jinak je však Prokopské údolí oblíbenou běžeckou destinací hlavně díky krásnému skalnatému prostředí a běžeckým možnostem. Stejně jako v případě Kunratického lesa, i zde si můžete vybrat ze široké škály běžeckých tras a okruhů. Občasný nával běžců vás zde nesmí zaskočit.

Foto: Profimedia.cz

Prokopské údolí nabízí romanticky divoké scenérie i skvělé běžecké možnosti.

Ladronka

Ideální volba pro nenáročné běžce, Ladronka je rovinatým parkem s otevřenou plochou, okruh v parku měří 4,2 kilometru. Oblíbená je také mezi bruslaři, ti však mají k dispozici cyklostezku, jež vede podél stezky pro chodce a běžce. Díky osvětlení je místo také vhodné pro večerní běhání.

Foto: Profimedia.cz

Park na Ladronce svým nenáročným profilem láká běžce, bruslaře, cyklisty i další příznivce pohybu.

Reklama

Související témata:
Divoká Šárka
Prokopské údolí