Hlavní obsah

Stewartová poběží po pokusu o maratonský limit o další titul z desítky

Skalica

Tři týdny po neúspěšném pokusu o splnění olympijského limitu v maratonu čeká Moiru Stewartovou obhajoba titulu v běhu na 10 000 metrů na dráze. Mistrovství republiky se koná v sobotu společně se slovenským šampionátem ve Skalici a Stewartová bude usilovat o pátý triumf v řadě a šestý celkově.

Foto: Aleš Gräf

Česká běžkyně Moira Stewartová

Článek

"Po maratonu se mi podařilo celkem rychle zregenerovat. Už po několika dnech jsem se cítila dobře. Ráda bych obhájila titul, ale nějak zásadně se k tomu neupínám. Cíle pro letošní sezonu mám přeci jen někde jinde, tak uvidíme, co ze sebe vymáčknu vzhledem k maratonskému tréninku," uvedla pětadvacetiletá vytrvalkyně na webu atletického svazu.

Při své maratonské premiéře ve švýcarském Belpu zaběhla čas 2:29:39 a zaostala jen o devět sekund za olympijským limitem. Dalším triumfem na desítce se může přiblížit rekordmance Petře Kamínkové, která tuto disciplínu na mistrovství ČR vyhrála desetkrát. Hlavní soupeřkou Stewartové by měla být Tereza Hrochová, která před dvěma týdny ovládla šampionát v půlmaratonu.

Mezi muži bude chybět loňský vítěz Vít Pavlišta. Na startu bude Jiří Homoláč, který má na kontě tři stříbra a jeden bronz. Před dvěma týdny se snažil v Sieně zaběhnout olympijský limit v maratonu, ale závod mu nevyšel. Na unikátní dráhový hattrick bude útočit Viktor Šinágl, který loni v Plzni zvítězil na tratích 1500 a 5000 metrů

Reklama