Hlavní obsah

Fast Foot: Miliardy lidí nosí bačkory. Rebelie. My řekli ne!

Praha

Změna je život, tak jsme ji tedy provedli. Vyfasovali jsme nové běžecké boty, ale tentokrát jsme je rychle sundali a nechali je odpočívat v trávě. V dalším díle seriálu Fast Foot jsme okusili běhání naboso. Jistotu před prvními metry jsme měli jedinou, chodidla budou špinavá.

Fast Foot - Bosé běháníVideo: Sport.cz

 
Článek

Boty jsou vynález, který naši dávní předkové nepoužívali, ale obuvnická lobby nakonec vyhrála, obula nás a zhýčkala. Miliardy lidí nosí bačkory. My jsme se pokusili na pár hodin tomuto postavit. Po konci ale ne každý chtěl pokračovat v bosé rebelii.

Ta představa je idylická. Sluníčko, teplo, tráva. Vy běžíte, vítr ve vlasech (pokud příroda neurčila jinak). Držíte se s milovanou polovičkou za ruku a nekonečná luka vás omamují a vy běžíte a běžíte, síly neubývají. Ano? Ne. Stop. Tohle byla reklama na životní pojištění.

My okusili i všudypřítomný asfalt, kterým města jednadvacátého století zkrátka oplývají. Občas kostky, potkáte i tramvajové koleje.

René, který pár set kilometrů bez bot už naběhal, byl v pohodě. Zbylé osazenstvo zpočátku cítilo každou nerovnost, nástrahy, které chodníky a stezky nabízejí. Všichni ale přežili. Domů přesto nikdo bez bot nevyrazil - zpátky do bačkor, obuvnická lobby opět vyhrála. Konec rebelie.

Pokud chcete vidět více, stačí kliknout na Fast Foot - Škola běhu, která vychází každé pondělí na www.stream.cz.

Reklama

Související témata: