Hlavní obsah

TEST: ENERVIT. Doplňky, které překvapily a chutnaly

Praha

Ach jo, to břicho. Můžu se přetrhnout, ale ne a ne ho po porodu dostat do původního stavu. Navíc – na porod se do nekonečna vymlouvat nemůžu. Rok je dostatečně dlouhá doba, aby se mé břišní partie smrskly zpět do velikosti, která mě neirituje. Obzvlášť když všechny ostatní části mého těla, které se před porodem tak trochu přifoukly, už zase mají své ladné křivky.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Energetické doplňky stravy určené pro sportovce Enervit.

Článek
Fotogalerie

Jenže co s tím? Věkem metabolismus zpomaluje, to je jasné. Už to nebude tak snadné jako před třicítkou, kdy mi stačilo párkrát vyběhnout do terénu. Dneska běhám o sto šest, svaly jsou sice jasně zřetelné, špíček přes bříško ale taky.

Sama to nezvládnu a tak radou odborníků rozhodně nepohrdám. A už si domů nesu plnou tašku čehosi, po čem, doufám, dopnu staré kalhoty. První krok je nejtěžší, přelouskat návod. Návody odjakživa nesnáším. Touha po štíhlé linii je ale silnější.

Takže začínáme

Želatinový gel Enervit PRE SPORT – energie založená na nízkém glykemickém indexu sacharidů.

Je vhodný před sportovním výkonem. V návodu, který jsem si přinesla domů, se píše: sníst cca hodinu před běháním, v případě nouze i 30 minut. Kontroluju čas, na to jsem taky trošku lempl. Říkám si, že mám všechno v hlavě, ale občas mi z ní něco vypadne.

Nikdy jsem takové potravinové doplňky nepoužívala a tak se na želatinový gel, který mi připomíná slavné amarouny z oblíbeného seriálu Návštěvníci, dívám trochu skepticky. Dokážu to vůbec sníst? Je to v pohodě, první sousto mi dokonce chutná. Želatinový gel má pomerančovou příchuť a pomeranče ty já ráda.

Želatinový gel Enervit PRE SPORT je výborně stravitelný, 96 % energie jde ze sacharidů a tak zpomaluje čerpání energie ze zásob. Navíc energie je tělu dodávána postupně. Neobsahuje žádné tuky

Ceny výrobků
Enervit R2 Sport od 117 do 877 Kč
Enervit PRE Sport od 51 do 380 Kč
Enervit G SPORT Drink od 24 do 317 Kč

Zní to dobře a dokonce funguje. Zprvu jsem se bála, že budu mít při svém desetikilometrovém výběhu hlad a energie mi bude scházet. Enervit PRE SPORT příjemně překvapil. Při běhu se cítím mnohem líp, nic mě netíží a energií doslova hýřím. Spokojenost.

Enervit G Sport Drink - Instantní iontový nápoj s komplexem sacharidů, minerálů a vitamínů

Má pomoci doplnit ztrátu tekutin a minerálů a udržet výkon na vysoké úrovni. Má to jeden háček, nápoj musíte postupně upíjet při běhání průběžně a to obnáší pro mě jednu nemilou věc: vzít si s sebou láhev s touto blahodárnou tekutinou. S lahví ale nikdy neběhám, na trasy dlouhé kolem deseti kilometrů to většinou nebylo potřeba.

Změna je ale život. Na láhev ruce nebo za pasem jsem si rychle zvykla. Dokonce natolik, že se stala mou běžeckou součástí. Zjistila jsem, že hypotonicky připravený nápoj nejen skvěle chutná, ale díky němu je běh mnohem příjemnější.

Enervit R2 Sport - Regenerační nápoj v prášku pro doplnění energie a podporu regenerace po výkonu. Na ten jsem se těšila nejvíc. Byla jsem zvědavá, zda opravdu urychluje regeneraci a zkracuje dobu zotavení po náročném výkonu. Malovala jsem si, že budu moct chodit běhat častěji. Výsledek?

Enervit R2 Sport funguje. Navíc skutečně chutná, nic, do čeho byste se museli nutit.

Kolem a kolem – produkty značky Enervit se osvědčily. Metabolismus matky po čtyřicítce se probudil k životu a po čtyřech týdnech užívání se už za své problémové partie tolik nestydím. Otázkou je, jak by tělo fungovalo při dlouhodobějším užívání. Jelikož jsem předtím podobné prostředky nevyhledávala, tělo rychle reagovalo.

Behani.sport.cz děkuje enervitsport.cz za poskytnutí výrobků k testu.

Také jsme testovali:

USN na stole výživy. Aby mělo tělo odkud brát

Reklama