Hlavní obsah

TEST: Trailové běžecké boty Mizuno Wave Mujin 4 G-TX - ani déšť a sníh je nezastaví

Praha

Pokud sháníte trailovky do podzimního a zimního marastu, nepromokavé boty Wave Mujin 4 G-TX by pro vás mohly být to pravé!

Foto: archiv autorky, Sport.cz

Trailové běžecké boty Mizuno Wave Mujin 4 G-TX

Článek
Fotogalerie

Svršek boty je ušitý z nepromokavé membrány Gore-Tex, takže můžete vyrazit běhat i v dešti a nožky vám zůstanou v suchu, což my dámy obzvlášť oceníme. Dříve jsem celý podzim a zimu běhala v obyčejných nemembránových botách, tyhle mě však mile překvapily a v aktuálním počasí už neběhám v ničem jiném. Díky tomu, že membrána dýchá, se nohy v botách nepaří. Když je venku kolem nuly, na rozdíl od běžeckých bot bez membrány mi v těchto Mujinech není zima.

Na kluzkém listí, v blátě a sněhu oceníte podrážku s vysokým vzorkem od výrobce automobilových pneumatik Michelin. Podrážka je robustní a vysoce tlumící. Díky konkávní vlnové desce v podrážce a použité technologii XtraRide je bota flexibilní a v terénu dobře drží.

Podle webu výrobce jsou boty dostupné ve velikostech UK 4-9, tj. EU 36,5-43. Na mou úzkou a dlouhou nohu botky výborně seděly, což mě mile překvapilo. Sehnat nepříliš široké, a navíc dámské běžecké boty ve velikosti 42 je docela oříšek (ano, Popelce opravdu závidím ne oříšky, ale její velikost nohy).

PLUSY
praktická barva
nepromokavá membrána
podrážka Michelin
vysoké tlumení
MÍNUSY
silnější svršek může být v létě na obtíž, v botách bude příliš horko
HMOTNOST
365 gramů (jedna bota, dámská 42)
CENA
4 190 korun

Chválím praktickou barvu, na které není vidět bahno. Wave Mujin 4 G-TX jsou šedivé s prvky fialové a růžové barvy. Ploché růžové tkaničky při běhu dobře drží a nerozvazují se. Trailovky mají vyjímatelnou vložku, takže pokud máte své oblíbené běžecké vložky do bot, ty originální jednoduše vyndáte a nahradíte jinými.

Co botkám Mizuno Wave Mujin 4 G-TX trochu ubírá na kráse, je jejich váha, která by mohla být o něco nižší. Na druhou stranu je to daň za nepromokavost a pohodlí, které vám membrána zajistí. Kvůli membráně je tkanina na svršku boty silnější, a tak si myslím, že se v letních teplotách v těchto botkách noha zbytečně zapaří. V létě navíc nejsou membránovky potřeba, takže Mizuna nejspíš počkají v botníku a jejich čas přijde zase na podzim, v zimě a na jaře, protože pro tato období jsou ideální.

Reklama

Související témata: