Hlavní obsah

Zatracený kalibr. Moravce poslední rána připravila o elitní desítku

Oberhof
Aktualizováno

Poslední ranou Ondřej Moravec minul terč při stíhačce Světového poháru biatlonistů v německém Oberhofu a to ho při průměrném běhu stalo umístění v elitní desítce. Za 17. příčku v cíli bral ale slušnou porci bodů a v celkové klasifikaci je nejlepším z českých reprezentantů a neměl by už přijít o závod s hromadným startem za týden v Ruhpoldingu.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Ondřej Moravec odjíždí ze střelnice v závodu s hromadným startem.

Článek

„Závěrečná Moravcova rána byla bohužel kalibrová a je to pro nás ohromná škoda, že nespadla, protože střelbu v hodně těžkých podmínkách, kde roli hrál vítr i sílící sněžení, zvládal jinak perfektně. Ten běh úplně super není, měl až 44. čas, ale to bych řekl, že je ještě odraz Ondrova novoročního onemocnění," uvažoval trenér Zdeněk Vítek.

Druhý z české dvojice Michal Krčmář se v sobotu odpoledne utrápil na střelnici, kde udělal šest chyb a 900 metrů navíc na lyžích mu bralo sílu, takže skončil až padesátý. „Vypadal vyšťaveně, bohužel neměl ani tu preciznost na střelbě. Snad ho do nedělní štafety trochu vyladíme," doufal český trenér na adresu biatlonisty, který teprve při desátém startu v sezoně poprvé nedosáhl na body.

Foto: Petr David Josek, ČTK/AP

Nor Johannes Thingnes Boe se raduje z vítězství ve stíhacím závodu v Oberhofu.

Ze sedmého prvenství v sezoně se radoval lídr pohárového seriálu Johannes Thingnes Boe, který hned po první zastávce na střelnici převzal vedení, protože vítěz sprintu Rus Loginov tam musel na trestné kolo. Nor se pak udržel celou dobu v čele stíhacího závodu, i když na každé další položce udělal jednu chybičku, a tak se na něj dotahoval ze sedmé místa startující Martin Fourcade.

Po poslední stojce ale musel Francouz na trestné kolo, a pak už jen sledoval, jak se před ním odehrává napínavý souboj o stříbro. Rozdílem sedmi desetin vteřiny ho urval pro sebe domácí Němec Peiffer. Ital Hofer, jenž jako jeden z mála předvedl čistou střelbu na všech čtyřech položkách, skončil třetí.

Světový pohár biatlonistů v Oberhofu - stíhací závod mužů na 12,5 km:
1. J. T. Boe (Norsko) 34:29,8 (3)
2. Pfeifer (Německo) +15,1 (1)
3. Hofer (Itálie) +15,8 (0)
4. M. Fourcade (Francie) +32,6 (3)
5. Loginov (Rusko) +42,4 (4)
6. Desthieux (Francie) +51,8 (1)
...17. Moravec (ČR) +2:22,8 (1)
50. Krčmář (ČR) +5:10,1 (6)
Celkové pořadí Světového poháru (po 10 z 26 závodů):
1. J. T. Boe (Norsko) 542
2. Loginov (Rusko) 412
3. M. Fourcade (Francie) 342
4. Desthieux (Francie) 336
5. Eder (Rakousko) 328
6. Pfeifer (Německo) 307
...17. Moravec (ČR) 190
18. Krčmář (ČR) 186

Reklama