Hlavní obsah

Hvězdný Fourcade na Světovém poháru v zámoří startovat nebude

Bez hvězdného Martina Fourcada se bude muset obejít francouzský biatlonový tým v nadcházejících dvou zámořských zastávkách Světového poháru v kanadském Canmore (4. - 10. února) a v Salt Lake City v USA (11. - 17. února). Pětinásobný olympijský vítěz v interview pro list L´Équipe uvedl, že dá přednost odpočinku a vyladění formy na světový šampionát, který se uskuteční od 7. do 17. března ve švédském Östersundu.

Foto: Andrea Solero, ČTK/AP

Martin Fourcade na trati závodu ve sprintu při Světovém poháru v italské Anterselvě.

Článek

„Úsilí v tréninku neodpovídá výsledkům v závodech, nedokážu bojovat o vítězství. Je opravdu příliš velký rozdíl mezi tím, co předvádím na lyžích teď, a tím, čeho jsem schopen. Proto jsme s trenérským štábem rozhodli, že vynechám americkou tour a snad mi to pomůže k tomu, abych se před mistrovstvím světa vrátil na svou úroveň," objasnil Fourcade svůj krok.

Třicetiletý obhájce Velkého křišťálového globu skončil v nedělním závodu s hromadným startem v Anterselvě čtvrtý a v průběžném hodnocení Světového poháru mu patří druhá příčka, ovšem s propastnou ztrátou 282 bodů na suveréna letošní sezony Johannese Thingnese Böa z Norska.

Fourcade, sedminásobný vítěz Světového poháru a majitel 11 zlatých medailí z MS, letos zatím nenavázal na předchozí vynikající výkony na trati, v sobotní stíhačce ho dokonce předběhli hned tři krajané.

Bö si naopak připsal v italském zimním středisku už jedenácté vítězství v individuálním závodu v sezoně a útočí a na historické maximum Fourcadea, jenž v sezoně 2016/17 vyhrál rekordních 14 závodů.

Reklama