Hlavní obsah

Ruska, které hrozí trest kvůli dopingu, na biatlonové MS vůbec nepojede

Moskva/Praha

Ruská biatlonistka Margarita Vasiljevová, které hrozí trest za zmeškání tří dopingových kontrol během jednoho roku, přijde o účast na nadcházejícím mistrovství světa v Östersundu. O její neúčasti na šampionátu dnes informoval šéf ruského biatlonu Vladimir Dračev.

Foto: Rick Bowmer, ČTK/AP

Ruská biatlonistka Margarita Vasiljevová (vpředu) vedle Slovenky Anastasije Kuzminové.

Článek

"Na mistrovství světa nepojede. Do 12. března se rozhodne, co s ní bude dál," řekl Dračev. Vasiljevové hrozí za porušení antidopingových pravidel až dvouletý zákaz startů.

Sedmadvacetiletá Vasiljevová měla na mistrovství světa startovat poprvé. V této sezoně debutovala ve Světovém poháru a jejím nejlepším výsledkem bylo 13. místo v prosincovém sprintu v Pokljuce. Loni získala zlato se smíšenou štafetou na mistrovství světa v letním biatlonu v Novém Městě na Moravě.

Její případ je další špatnou zprávou pro ruský biatlon, který se potýká s dopingovými aférami a předloni v prosinci kvůli tomu přišel o plné členství v mezinárodní unii IBU. Skandál poznamenal i samotnou IBU, jejíž vysocí představitelé v čele s dlouholetým předsedou Andersem Bessebergem podle zprávy Světové antidopingové agentury WADA za úplatu kryli doping ruských biatlonistů.

Reklama