Hlavní obsah

Nachlazená Dahlmeierová přijde o úvod MS v biatlonu

Praha

Německým biatlonistům bude v dnešní smíšené štafetě na mistrovství světa v Östersundu chybět kvůli nachlazení dvojnásobná olympijská vítězka Laura Dahlmeierová. Její další starty na šampionátu však ohroženy nejsou.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Německá biatlonistka Laura Dahlmeierová bude v úvodu světového šampionátu chybět

Článek

V sestavě obhájců titulu Dahlmeierovou nahradí Denise Herrmannová. Z předloňského vítězného kvarteta tak zbyli jen Vanessa Hinzová a Arnd Peiffer, finišmanem bude Benedikt Doll.

Podle německého týmu je neúčast Dahlmeierové v dnešní štafetě spíše preventivním opatřením. "Prioritu mají závody jednotlivců. Pravděpodobnost, že bude startovat v pátečním sprintu, je velmi vysoká," uvedl šéftrenér německé reprezentace Mark Kirchner.

Dahlmeierovou, která na minulém šampionátu v Hochfilzenu získala pět zlatých a jednu stříbrnou medaili, trápí zdravotní problémy celou sezonu. Po potížích s oslabenou imunitou vstoupila do Světového poháru až v prosinci v Novém Městě na Moravě.

Pak kvůli nemoci znovu chyběla na domácí půdě v Oberhofu. Ve Světovém poháru, který předloni ovládla, je Dahlmeierová až devatenáctá.

Smíšená štafeta, která zahajuje šampionát v Östersundu, odstartuje v 16:15.

Reklama

Související témata: