Hlavní obsah

Jsme lidi, ne stroje. Nikdo nevidí brutální úsilí, brání Koukalová biatlonisty po MS

Praha

Čtvrté místo štafety a sedmá příčka ze sprintu Markéty Davidové. To jsou nejlepší výsledky českých biatlonistů z mistrovství světa, které skončilo o víkendu ve švédském Östersundu. Medailové žně z let předešlých skončily. Odešla úspěšná Gabriela Koukalová, muži neměli ideální medailovou formu a naděje Davidová má vše před sebou.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Gabriela Koukalová na trati, to je minulost. Vrátí se někdy?

Článek

„Sport je vrtkavá věc a biatlon tuplem. Hranice mezi úspěchem a neúspěchem je velmi tenká. Stejně, jako je velmi tenká hranice mezi uznáním a zatracením. Letošní mistrovství světa v biatlonu se našim biatlonistům nevydařilo tak, jak by si fanoušci, ale především závodníci sami představovali. Nikdo ale nevidí to brutální úsilí, které tomu všichni včetně realizačního týmu věnovali," okomentovala výsledky Koukalová na svém facebookovém profilu.

Český fanoušek si navykl na medaile, oslavy a euforii, kterou prožíval hlavně na střelnici a v cílové rovince. Letos bylo k medailovým oslavám daleko.

„Je krásné, když slaví fanoušci společně se sportovci úspěchy. Je ale důležité přijmout společně i neúspěchy. To je sport a my všichni jsme prostě lidi a ne stroje," dodala Koukalová.

Gabriela Koukalová a medaile z MS a OH
Zlato2x
Stříbro4x
Bronz2x
Světový pohár
Nejlepší umístění1. místo (2015/16)
Počet výher23 (6 ve štafetě)
Stupně vítězů54 (16 ve štafetě)

Reklama