Hlavní obsah

Exhibiční biatlonový supersprint vyhráli Moravec a Vítková

Exhibiční mistrovství republiky v biatlonovém supersprintu vyhráli Ondřej Moravec a Veronika Vítková. Všichni reprezentanti se společně s nejlepšími juniory a dorostenci tradičně loučili se sezonou v Jablonci nad Nisou, kam za nimi i v nevlídném počasí dorazili čeští biatlonoví fanoušci.

Foto: Vít Černý, ČTK

Na snímku je vítěz supersprintu Ondřej Moravec.

Článek

Po dvou rozjížďkách se jel finálový závod, v němž čekaly na muže i ženy čtyři položky, na které měli k dispozici šest náhradních nábojů. Mužskou kategorii vyhrál Moravec s výrazným náskokem 38,5 sekundy před Adamem Václavíkem. Třetí skončil Michal Šlesingr. Čtvrtým místem se blýskl Jakub Kocián, bronzový medailista z vytrvalostního závodu na dorosteneckém MS.

Dramatický byl souboj žen, ve kterém bronzová olympijská medailistka Vítková nechala o 1,2 sekundy za sebou nejlepší českou biatlonistku této sezony Markétu Davidovou. S odstupem dalších osmi desetin skončila třetí Eva Puskarčíková.

Foto: Vít Černý, ČTK

Na snímku vpravo je Ondřej Moravec.

O reprezentanty byl zájem

I když biatlonový areál v Břízkách skrápěl déšť, diváci měli o české reprezentanty zájem. "Řekl bych, že to bylo na úrovni roku 2018. Shodli jsme se, že návštěva předčila očekávání z pohledu počasí i výsledků v této sezoně, které snad s výjimkou Markéty Davidové a Tomáše Krupčíka nebyly optimální," řekl ČTK mluvčí biatlonového svazu Tomáš Hermann.

Davidová jako jediná v individuálních závodech Světového poháru vystoupila na stupně vítězů (4x) a jednou to dokázala ženská štafeta. Mistrovství světa v Östersundu bylo pro Čechy výsledkově nejhorším šampionátem od roku 2011.

Foto: Vít Černý, ČTK

Veronika Vítková patřila i v letošni sezoně k nejlepším českým biatlonistkám

Reklama