Hlavní obsah

Koukalová napsala vzkaz končící Němce. Co jí přeje po nelítostných bitvách?

Praha

Pokud se Gabriela Koukalová vrátí k biatlonu, už ví, že se nepotká s jednou z velkých soupeřek Laurou Dahlmeierovou, s níž sváděla nemilosrdné bitvy. Po oznámení o odchodu ze závodní scény Němce napsala na sítích vzkaz. „Vše nejlepší v dalších kapitolách života,“ píše Koukalová, která pro změnu před sebou má oznámení o případném návratu. Zatím k němu nenakročila. Ostatní závodnice už trénují, o Koukalové v tomto směru není nic známo.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Gabriela Koukalová

Článek

Zdraví, lásku mír, pohodu a vše možné, co se při těchto příležitostech píše, zmínila Koukalová v dopise Dahlmeierové, která se rozhodla ukončit kariéru už v pětadvaceti.

O čtyři roky starší Koukalová píše, že i přes mnohdy tvrdé soupeření cítí, že si byly velmi blízké. „Je mi ctí, že jsme mohly spolu závodit a zažít toho tolik. Opatruj se, užij si život, doufám, že se brzy uvidíme."

Zatímco Koukalová začala v minulých měsících zvolna rozjíždět projekt Společně správnou cestou a neurčitě se zmiňovala o své závodní budoucnosti, Dahlmeierová záhy nastínila velké plány. Jedním z nich je podniknout cestu kolem světa. Dalším lezení po horách.

"Sice už jsem sportovcem v důchodu, ale ještě jsem nepřešla na sporty důchodců," napsala se smajlíkem k fotografii ze skialpinistické túry.

V biatlonu už sedminásobná mistryně světa a dvojnásobná olympijská vítězka neviděla žádný cíl. Vše podstatné vyhrála. Na mistrovství světa před dvěma lety v Hochfilzenu rodačka z Ga-Pa získala rekordních pět zlatých medailí, pouze ve sprintu ji porazila Koukalová. Česká hvězda nezávodí už dvě sezony, k biatlonu se zatím nevrátila po zdravotních problémech s achilovkami a lýtky.

Reklama

Související témata: