Hlavní obsah

Český biatlonový matador truchlí nad smrtí dávného rivala. Vzpomíná na krásné drama

Praha

Vybavily se mu vzpomínky na dnes už mrtvého rivala. Michal Šlesingr s ním zažil neskutečně krásné drama s fantastickou tečkou. V roce 2008 vyhrál v Holmenkollenu, Pouhých pět sekund za ním finišoval Nor Halvard Hanevold, jehož nečekané úmrtí v těchto dnech zasáhlí biatlonový svět.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Michal Šlesingr na archivním snímku.

Článek

Trojnásobný olympijský vítěz opustil tento svět v úterý ve svém domě v Askeru. V pouhých devětačtyřiceti. Smutnou událost potvrdila jeho rodina. Ale vše je tak trochu záhadou. Příčiny smrti nejsou známé.

„Byl jsi jeden z největších, a tak se na tebe bude vzpomínat. Odpočívej v pokoji, Halvarde. A ať tvoje rodina najde dost síly a lásky, aby překonala těžké časy," napsal na sítě Šlesingr.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 

Biathlon family just lost one of the legends. I was cheering this legend in TV as a kid. Then I had an opportunity to compete with Halvard for few seasons in World Cup and he also was there when I made it to very top and took my only individual WC victory on Holmenkollen in Mass Start 2008. What a pleasure to share this moment with such a great spirit as he was also on the podium! I'll remember his kind smile which never left biathlon family even after he retired as an athlete. He stayed within our circus as an expert commentator for TV. You were one of the greatest and that's how you will be remembered. Rest in peace Halvard and shall your family find enough strength and love to move over hard times. 😥

Příspěvek sdílený Michal Šlesingr (@michalslesingr),Zář 3, 2019 v 2:01 PDT

Hanevold se mu zapisoval do mysli vlastně od dětství. „Jako malý jsem mu fandil u televize," připomněl Šlesingr, který se ve svých šestatřiceti právě chystá na svoji poslední sezonu.

Se zesnulým Norem, manželem kanadské biatlonistky Sandry Keithové a otcem dvou dětí, trávil pak několik sezon ve Světovém poháru. I proto, že Seveřan závodil až do svých čtyřiceti. „Byl tam, když jsem v roce 2008 v Holmenkollenu vybojoval v závodě s hromadným startem svůj jediný individuální triumf. Byla čest sdílet s ním tento moment na pódiu," připomněl Šlesingr.

Nor se po závodní kariéře biatlonu věnoval i po kariéře, zůstal u něj coby televizní expert. „Budu si pamatovat jeho laskavý úsměv, který nikdy neopustil biatlonovou rodinu ani poté, co skončil se závoděním," napsal též Šlesingr.

Reklama