Hlavní obsah

Výzva pro hvězdný pár! Björndalen a Domračevová povedou před OH 2022 čínské biatlonisty

Legendární norský biatlonista Ole Einar Björndalen převzal přípravu čínské reprezentace mužů před olympijskými hrami 2022, které bude hostit Peking. Jeho manželka Darja Domračevová, jež stejně jako Björndalen vloni ukončila kariéru, bude trénovat čínský výběr žen.

Foto: Profimedia.cz

Ole Einar Björndalen a Darja Domračevová povedou čínské biatlonisty

Článek

"Počínaje dneškem zahajujeme každodenní tréninkový proces a s radostí se o své mnohaleté zkušenosti podělíme s týmem, který bude hostit příští zimní olympijské hry," uvedli ve společném prohlášení.

Pětačtyřicetiletý Björndalen je nejúspěšnějším sportovcem v historii zimních olympijských her. Pod pěti kruhy získal během své kariéry, kterou zahájil v roce 1993, celkem 13 medailí - osm zlatých, čtyři stříbrné a jednu bronzovou. Navíc vybojoval dvacet titulů mistra světa, šestkrát ovládl celkové hodnocení Světového poháru a vyhrál v něm 95 individuálních závodu včetně jednoho mezi běžci na lyžích.

Třiatřicetiletá Domračevová je čtyřnásobnou olympijskou šampionkou a je nejúspěšnější biatlonistkou na hrách. S Björndalenem vychovávají dceru Xenii.

Reklama

Související témata: