Hlavní obsah

Měl pochybnosti, zda ještě dokáže vyhrát. Je to úleva, přiznal Fourcade poté, co ovládl závod

Östersund/Praha

Dočkal se. I když byly chvíle, kdy pochyboval, jestli ještě někdy nějaký závod vyhraje. Martin Fourcade ve středu po téměř roce ovládl závod Světového poháru. Ve švédském Östersundu nenašel přemožitele ve vytrvalostním závodě a zase se usmíval od ucha k uchu. „Je to jedna z mých největších výher v kariéře,“ prohlásil francouzský biatlonista.

Foto: Profimedia.cz

Martin Fourcade se už zase usmívá.

Článek

Loňská sezona mu vůbec nevyšla podle jeho představ. Po zisku sedmi velkých křišťálových globů v řadě najednou přestal vyhrávat. Dokonce se už nezúčastnil ani finále Světového poháru v biatlonu. Martin Fourcade začal hledat své ztracené sebevědomí a vypadá to, že se ho našel.

Už před právě se rozbíhající sezonou odhodlaně hlásil, že chce být zase nejlepší. V prvním závodě obsadil ve sprintu páté místo, v tom druhém už ve švédském Östersundu slavil vítězství. Po téměř roce se tak opět postavil na nejvyšší stupínek, když zvládl ze všech nejlépe vytrvalostní závod. „Je to jedna z mých největších výher v kariéře,“ uvedl Fourcade na webu biathlonworld.com.

„Jsem hrdý, že jsem zpět na nejvyšších příčkách, že jsem opět ve žlutém dresu,“ přiznal francouzský biatlonista. „Jsem strašně šťastný, že jsem se dokázal vrátit po tak náročné sezoně. Byla jednou z nejobtížnějších. Je to téměř rok od mé poslední výhry, vůbec jsem netušil, jestli se ještě někdy na tuhle pozici vrátím,“ vyprávěl dál pětinásobný olympijský vítěz.

„Hodně jsem o sobě pochyboval, je to obrovská úleva,“ dodal majitel pětadvaceti medailí ze světových šampionátů. Na biatlonisty nyní čekají dva dny volna, v sobotu pojedou ještě štafetu mužů a poté se přemístí do dalšího dějiště Světového poháru. V Hochfilzenu budou příští týden usilovat o body ve sprintu, stíhacím závodě a štafetách.

Reklama