Hlavní obsah

Biatlonisty odmítli ubytovat v hotelu během MS: Kazíte nám reputaci!

Anterselva/Praha

Na nečekaný problém narazila švédská biatlonová výprava před blížícím se mistrovství světa. V hotelu, kde tým nabitý olympijskými a světovými šampiony pravidelně bydlel, už nejsou vyslanci severského království vítáni.

Foto: Darko Bandic, ČTK/AP

Švédka Hanna Öbergová bude na MS obhajovat mimo jiné zlato z vytrvalostního závodu.

Článek

Vedení hotelu v severoitalské Anterselvě odmítlo hostit ve svých pokojích Hanu Öbergovou či Sebastiana Samuelssona a spol. s tím, že po předchozích pobytech s nimi nemá dobrou zkušenost.

„Nebyli jsme tam už vítáni," přiznal deníku Dagens Nyhetter kouč švédské reprezentace Mattias Nilsson.

„Myslí si, že je pomlouváme a děláme jim špatnou pověst," pokračoval trenér s tím, že management hotelu měl za to, že si Švédové veřejně stěžovali na špatné hygienické podmínky v ubytování poté, co při loňské zastávce Světového poháru většina týmu onemocněla žaludečními problémy.

I nyní trápí švédský tým zdravotní patálie. Jesper Nelin bojuje s nachlazením a během pobytu v Hochfilzenu byl od zbytku týmu izolován.

Švédská výprava je momentálně na soustředění v italské Val Ridanně a směrem k reprezentantům panují velká očekávání od fanoušků. Po posledním MS v Östersundu obhajují Švédové hned tři medaile.

Reklama

Související témata: