Hlavní obsah

Rána pro český biatlon? Čas na rozhodnutí je do středy, říká Babiš

Praha

Kvůli koronaviru je třeba zvážit pořádání Světového poháru v biatlonu plánovaného na druhou polovinu příštího týdne v Novém Městě na Moravě. Uvedl to dnes na tiskové konferenci premiér Andrej Babiš (ANO). Věc průběžně konzultuje s hejtmanem Vysočiny Běhounkem (ČSSD). Čas na rozhodnutí je podle Babiše do středečního dopoledne. Představitelé státu se budou situací kolem koronaviru zabývat na jednání bezpečnostní rady.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Biatlonoví fanoušci v rámci Světového poháru ve Vysočina Areně v Novém Městě na Moravě. Dočkají se závodů i letos?

Článek

Pořádání Světového poháru v biatlonu stojí podle Babiše 60 milionů korun a prodány byly vstupenky za 22 milionů. "Lidé se na to těší, přijde obrovský počet lidí," uvedl. Pořádání hromadných akcí je ale podle něj třeba posoudit. Zmínil například dnes oznámené zrušení autosalonu v Ženevě kvůli šíření nového koronaviru.

Organizátoři poháru v Novém Městě na Moravě již dříve uvedli, že jsou připraveni řídit se pokyny státní správy ohledně opatření kvůli koronaviru. Doufají ale, že se závody ve Vysočina Areně, na které se příští týden od čtvrtka do neděle chystají desetitisíce fanoušků, uskuteční podle plánu.

Reklama

Související témata: